Τρίτη , Δεκέμβριος 12 2017
Home / Διαιτολόγοι - Διατροφολόγοι / Σούπα με ψητό κουνουπίδι

Σούπα με ψητό κουνουπίδι

Συστατικά
  • 1 μεγάλο κουνουπίδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 σκ. σκόρδο καθαρισμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 ½ κ.γ. κύμινο( ½ + 1)
  • 1, 5 λίτρο νερό
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 1κ.γ. πάστα κάρυ
  • ½ κγ. κόλιανδρο, σε σκόνη
  • ½ κγ. πάπρικα καπνιστή
  • ½ κγ. κουρκουμάς
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 400 γρ. γάλα καρύδας
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το σκόρδο στη μέση.
  • Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε  το ελαιόλαδο, την πάπρικα, ½ κ.γ. κύμινο και ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά.
  • Όσο ψήνουμε τα λαχανικά, βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το νερό, τον κύβο λαχανικών, τη πάστα κάρυ, 1 κ.γ. κύμινο, τον κόλιανδρο, την καπνιστή πάπρικα και τον κουρκουμά και ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει το νερό.
  • Αφού ψηθούν τα λαχανικά μας, αφαιρούμε από το φούρνο το ταψί και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το ζωμό και τα μπαχαρικά μας. Αν θέλουμε κρατάμε μερικά μπουκετάκια από το κουνουπίδι για το  σερβίρισμα.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  • Με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε  τη σούπα να μην έχει κομμάτια και προσθέτουμε το γάλα καρύδας.
  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά. Διακοσμούμε με τα μπουκετάκια και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Αξίζει να δείτε...

Πως θα καταλάβετε ότι πρέπει να τρώτε περισσότερα λαχανικά

Είσαι σίγουρη ότι καταναλώνεις καθημερινά αρκετά λαχανικά, ώστε να εξασφαλίσεις τις φυτικές ίνες και τις ...