Παρασκευή , Δεκέμβριος 15 2017
Home / Μαγειρική / Σούπα από μύδια και άγριο ρύζι

Σούπα από μύδια και άγριο ρύζι

Συστατικά

  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 φλιτζάνια καθαρισμένα μύδια, πλυμένα και στραγγισμένα
  • 1 φλιτζάνι ζωμό θαλασσινών
  • 1 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο με λίγες θερμίδες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ½ φλιτζάνι βρασμένο άγριο ρύζι
  • 1 ¼ του φλιτζανιού γάλα light
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Τρόπος μαγειρέματος

loading...
  1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι  να ασπρίσει
  2. Στράγγιξε τα μύδια, και κράτησε τα υγρά τους ξεχωριστά
  3. Ανακάτεψε το ζωμό θαλασσινών με το αλεύρι να γίνουν ένας παχύρρευστος χυλός και πρόσθεσέ τα σε μια κατσαρόλα με το ζωμό κότας και τη δάφνη.
  4. Άσε το μείγμα να πάρει βράση και να “σωθεί” σε περίπου 2 φλιτζάνια
  5.  Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το ρύζι, το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Σκέπασε και άσε να σταθεί για 10 λεπτά.
  6.  Πρόσθεσε τα μύδια και ψήσε για ακόμη 5 λεπτά. Πρόσθεσε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σέρβιρε

Αξίζει να δείτε...

Χριστουγεννιάτικος κορμός με φρούτα του δάσους

Συστατικά Για το παντεσπάνι 3 αυγά + 2 κρόκοι 75 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 75 γρ. ...