Παρασκευή , Οκτώβριος 20 2017
Home / Διατροφή / Σολομός στο γκριλ με ντομάτα και βασιλικό

Σολομός στο γκριλ με ντομάτα και βασιλικό

Σερβίρει 6 άτομα, με 261 θερμίδες ανά μερίδα

ΥΛΙΚΑ 
900 γραμμάρια σολομό
2 κουταλιές του γλυκού σουσαμέλαιο
Λίγο δενδρολίβανο
Λίγο αλατοπίπερο
1 φέτα λεμονιού
για τη γαρνιτούρα
2 ώριμες ντομάτες, σε κυβάκια
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βασιλικό
1 κουταλιά του γλυκού λιωμένο σκόρδο
Λίγο κύμινο
Αλατοπίπερο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

loading...

Μαγειρεύουμε τον σολομό στο γκριλ, αφού έχουμε αλείψει και τις δύο πλευρές του με το σουσαμέλαιο. Ρίχνουμε από πάνω το δενδρολίβανο ενώ ψήνεται και λίγο αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ψήνουμε για 4-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Ενώ ο σολομός ψήνεται, σε ένα μπολ θα φτιάξουμε τη γαρνιτούρα. Συνδυάζουμε τις ντομάτες με το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, το βασιλικό, το σκόρδο και το κύμινο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τον σολομό ζεστό, με τη γαρνιτούρα δίπλα.

Αξίζει να δείτε...

Μακαρονόπιτα με μελιτζάνα

Συστατικά Ελαιόλαδο για το ταψάκι ½ κούπα φρυγανιά τριμμένη 4 κ.σ. παρμεζάνα και επιπλέον για ...