Πέμπτη , Οκτώβριος 18 2018
Home / Uncategorized / Σεπτέμβριος ο μήνας που μπορούμε να χτίσουμε νέες συνήθειες

Σεπτέμβριος ο μήνας που μπορούμε να χτίσουμε νέες συνήθειες

Λοιπόν, το πρωινό ΕΙΝΑΙ η διατροφή μας, δεν το αρχίζουμε ως μέρος της «διατροφής», ούτε έχει ημερομηνία λήξης, η διατροφή μας δεν τελειώνει ποτέ. Κι αν δεν τρώγαμε πρωινό, επιδιώκουμε να χτίσουμε τη συνήθεια του.

Συνήθως ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας που ακολουθεί τις καλοκαιρινές διακοπές. Μικραίνει η ημέρα, λιγοστεύουν οι καθημερινές χαλαρές «εξόδοι». Είναι ο μήνας που μπορούμε να χτίσουμε σε νέες συνήθειες όσον αφορά την εργασία, την ψυχαγωγία, τη διατροφή μας.

loading...

Μια από τις πιο αδιαφιλονίκητες συστάσεις διαιτολόγων και ειδικών είναι αυτή που αφορά την αξία του πρωινού γεύματος. Ένα πλήρες πρωινό, από όλες τις βασικές κατηγορίες θρεπτικών συστατικών (υδατάνθρακες, πρωτεΐνη, λίπος) συνδέεται με πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Πολλά οφέλη για τον εργαζόμενο, το μαθητή, για όλους, που αφορούν την ίδια την υγεία σωματική και ψυχική (μέσω κάλυψης θρεπτικών συστατικών), την απόδοση, τις επιδόσεις. Σκεφτείτε ότι αν το πρωινό περιέχει φαγώσιμα από βασικές κατηγορίες τροφίμων (γάλα, ψωμί-δημητριακά, φρούτο κα), τότε καλύπτει 40-50% βασικών ημερήσιων αναγκών σε φυτικές ίνες, πολλές από τις βιταμίνες και μέταλλα..

Επομένως, επειδή η ρουτίνα χτίζεται στους περισσότερους ανθρώπους μαζί με τις καθημερινές τους υποχρεώσεις (σχολείο, εργασία κα), ο Σεπτέμβρης είναι ένας κατεξοχήν μήνας έναρξης συνηθειών και προγραμματισμού.

Αξίζει να δείτε...

Παιδί και κρυολόγημα: Πώς να το αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά

Πιτσιρίκια με μυτούλες που «τρέχουν» είναι πολύ συνηθισμένη εικόνα στους παιδικούς σταθμούς, τα νηπιαγωγεία και …