Σάββατο , Νοεμβρίου 18 2017
Home / Διαιτολόγοι - Διατροφολόγοι / Σαλάτα iceberg στη σχάρα

Σαλάτα iceberg στη σχάρα

Συστατικά

Για τα κρεμμύδια

  • 1 κούπα ( 250 ml) ξύδι από λευκό κρασί
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 240 ml νερό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ½ κ.γ μπούκοβο
  • ½ κ.γ. χοντρό αλάτι
  • 500 γρ. κρεμμύδια κόκκινα, πολύ λεπτά κομμένα

Για τη σαλάτα

  • (1/4 της κούπας) 50 ml ξύδι από λευκό κρασί
  • ½ κ.γ μουστάρδα Dijon
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 40 γρ. θρυμματισμένο blue cheese και έξτρα για σερβίρισμα
  • 4 καρδιές μαρουλιού iceberg, το κάθε τέταρτο κομμένο κατά μήκος, χωρίς να κόψουμε το κάτω κοτσάνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα κρεμμύδια

  • Αναμειγνύουμε τα 5 πρώτα υλικά και ½ κ.γ χοντρό αλάτι σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι και δίνουμε μία βράση σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
  • Στο μείγμα αυτό προσθέτουμε έπειτα τα κρεμμύδια, τα οποία τα έχουμε κόψει στη μέση κατά μήκος και έπειτα κάθετα σε λεπτές φέτες.
  • Ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά με μια κουτάλα.
  • Σιγοβράζουμε ξανά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα να κρυώσει μέσα στη μαρινάδα το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε.

Για τη σαλάτα

loading...
  • Ανοίγουμε τη γκριλιέρα μας σε μέτρια προς υψηλή φωτιά ή σε ένα τηγάνι με γράμμες.
  • Παράλληλα, αναμειγνύουμε το ξύδι και τη μουστάρδα σε ένα μπολ. Σταδιακά ρίχνουμε το λάδι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι το dressing να αρχίσει να δένει.
  • Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε με χοντρό αλάτι και με πιπέρι. Βάζουμε μέσα 40 γρ. blue cheese το οποίο το έχουμε θρυμματίσει με τα χέρια. Και ανακατεύουμε ξανά.
  • Αλείφουμε με λάδι τις πλευρές από τα μαρούλια που έχουν κοπεί και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε μέχρι οι κομμένες πλευρές να στεγνώσουν για 2 λεπτά, όχι όμως να καούν.
  • Χωρίζουμε τα μαρούλια στα πιάτα, ρίχνουμε από πάνω το dressing με το blue cheese και τα κρεμμύδια και extra blue cheese

Αξίζει να δείτε...

Το Σωστό Πρωινό

Για να το πετύχεις αυτό, έχε υπόψη σου τρεις κατηγορίες τροφών: 1. Ολικής αλέσεως υδατάνθρακες ...