Τρίτη , Οκτώβριος 17 2017
Home / Μαγειρική / Σαλάτα προσούτο, μοτσαρέλα, ροδάκινο και πεπόνι!

Σαλάτα προσούτο, μοτσαρέλα, ροδάκινο και πεπόνι!

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 2-3 μεγάλα ροδάκινα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 φέτες πεπόνι κομμένες κομμάτια
  • 12 φέτες προσούτο
  • 2 μεγάλες μπάλες μοτσαρέλα
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

loading...
  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τη ρόκα. Αφαιρούμε τα σκληρά κοτσάνια και κρατάμε μόνο τα δροσερά φύλλα. Μοιράζουμε το πεπόνι σε έξι πιάτα και από πάνω βάζουμε τις φέτες από τα ροδάκινα.
  2. Απλώνουμε από πάνω τη ρόκα και από δύο φέτες προσούτο σε κάθε πιάτο. Σπάμε τη μοτσαρέλα με το χέρι μας σε κομμάτια και τη σκορπάμε από πάνω.
  3. Σε ένα βάζο που κλείνει καλά ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι. Κλείνουμε, χτυπάμε καλά και περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.

Αξίζει να δείτε...

Cinnamon Rolls

Συστατικά 250 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου 1 φακελάκι ξερή μαγιά (9 γρ.) 120 γρ. ...