Παρασκευή , Ιούλιος 20 2018
Home / Σαλάτες / Σαλάτα με ρόδι και αβοκάντο!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σαλάτα με ρόδι και αβοκάντο!

Φθινοπωρινή σαλάτα με ρόδι και αβοκάντο

1 ρόδι

2 αβοκάντο

2 γκρειπφρουτ

μερικά φύλλα βασιλικου

 

Για το ντρέσσινγκ

3 κουταλιές κόκκινο ξύδι ή ξύδι από ρόδι

4 κουταλιές ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι μουστάρδα

1 κουταλιά σιρόπι ροδιού (βλέπε παρακάτω)

 

Αν τα αβοκάντο σας είναι ακόμα άγουρα, τυλιξτε τα σε μια εφημεριδα ή βάλτε τα σε μαι χαρτοσακούλα μαζί με 1 μήλο και φυλάξτε τα για 1-2 μέρες σε ενα σκοτεινό μέρος.

loading...

Κόψτε τα αβοκάντο σε φέτες και φιλετάρετε τα γκρειπφρουτ. Βάλτε τα μαζί με τα σπόρια ροδιού σε ένα μπωλ και ανακατέψτε τα καλά. Χτυπήστε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύστε με αυτά την σαλάτα. Αφήστε τη να τραβήξει για 5-10 λεπτά. Πασπαλίστε τη με τον κομμένο αλλά όχι ψιλοκομμένο βασιλικό, ανακατέψτε την, σερβίρετε και απολαμβάνετε.

Σιρόπι ροδιού

250 μλ χυμό από ρόδι

3 κουταλιές ζάχαρη

1 κουταλιά χυμό λεμονιού

βάλτε όλα τα υλικά να βράσουν μέχρι να αποκτήσουν μια σιροπιαστή μορφή. Φυλάξτε το σε μπουκάλια η βαζάκια και διατηρήστε το σε μέρος σκιερό. Βάλτε το σε κρέμες, σαλάτες, αλειψτε τα ψητά σας για να αποκτήσουν ένα ιδιαίτερο άρωμα και γευση.

 

Αξίζει να δείτε...

Σαλάτα με ψημένη κολοκύθα, κόκκινο κρεμμύδι και φέτα

Συστατικά: 1 κολοκύθα 2 κόκκινα κρεμμύδια 220 γρ. τυρί φέτα σε μικρά κομμάτια 1 κ.γ …