Πέμπτη , Δεκέμβριος 14 2017
Home / Μαγειρική / Σαλάτα με πορτοκάλι, φέτα και αμύγδαλα

Σαλάτα με πορτοκάλι, φέτα και αμύγδαλα

ΥΛΙΚΑ(για 6 άτομα)

  • 2 μεγάλα πορτοκάλια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κομμάτια
  • 400 γραμμ. φέτα (κατά προτίμηση μαριναρισμένη για λίγες μέρες σε ελαιόλαδο με λίγο θυμάρι και κόκκους πιπεριού)
  • 300-400 γραμμ. φρέσκια βαλεριάνα
  • 4-5 τρυφερά φύλλα κόκκινη λόλα

 

Για τα αμύγδαλα

  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 γραμμ. αμύγδαλα φιλέ
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι

 

Για τη σάλτσα

  • 5 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

loading...

1. Λιώνουμε το βούτυρο για τα αμύγδαλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και συμπληρώνουμε με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα  αμύγδαλα και ανακατεύουμε για ένα λεπτό περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το μέλι και αλατίζουμε. Συνεχίζουμε το ψήσιμο ανακατεύοντας για άλλα 2-3 λεπτά ή μέχρι τα αμύγδαλα να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να καραμελώσουν. Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα λεπτό στρώμα σε δίσκο ψησίματος τον οποίο έχουμε λαδώσει ελαφρά. Αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τα σπάμε σε χοντρά κομμάτια.

2. Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε όλα τα πράσινα λαχανικά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν εντελώς. Τα κόβουμε με το χέρι σε χοντρά κομμάτια εκτός της βαλεριάνας, η οποία συνήθως είναι μικρή.

3. Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα γυάλινο βάζο με καπάκι μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

4. Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε μια μεγάλη και βαθιά σαλατιέρα, προσθέτουμε τα κομμάτια πορτοκαλιού, τη φέτα και τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και σερβίρουμε  αμέσως.

 

Καλή Όρεξη!

Αξίζει να δείτε...

Ένα εκπληκτικό πρωινό για τις γιορτές: Το νοστιμότερο Χριστουγεννιάτικο cake που δοκίμασες ποτέ!

Ορίστε και μία συνταγή για τις ημέρες των εορτών, διαφορετική από τις άλλες: Ένα υπέροχο ...