Σάββατο , Ιούλιος 21 2018
Home / Διατροφή & Υγεία / Σαλάτα με παντζάρια, γλυκοπατάτα και λαχανάκια Βρυξελλών

Σαλάτα με παντζάρια, γλυκοπατάτα και λαχανάκια Βρυξελλών

Συστατικά:

1 μεγάλη γλυκοπατάτα
3 παντζάρια
200 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
1 σακούλα λαχανίδα
1 κ.γ μπούκοβο
1 κ.γ ελαιόλαδο
3 κ.σ ταχίνι
2 κ.σ μηλόξυδο

 

Εκτέλεση:

loading...

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς και κόψτε τις γλυκοπατάτες σε τετράγωνα κομμάτια, ανακατέψτε τα με ελαιόλαδο και τοποθετήστε στο φούρνο, σε ταψί. Καθαρίστε τα παντζάρια και κόψτε τα σε μπουκιές και στη συνέχεια τεμαχίστε στη μέση τα λαχανάκια σας. Μετά από 15 λεπτά ψήσιμο, προσθέστε τα παντζάρια και τα λαχανάκια στο ταψί και στη συνέχεια ανακατέψτε τα λαχανικά με λάδι, μπούκοβο και λίγο αλάτι και πιπέρι. Τοποθετήστε το ταψί πάλι στο φούρνο και ψήστε για 30 λεπτά. Λίγα λεπτά πριν βγάλετε τα λαχανικά από το φούρνο, αφαιρέστε τα κοτσάνια από τη λαχανίδα σας και ρίξτε τη σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρετε τη λαχανίδα σας μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια προσθέστε τα λαχανικά σας στο τηγάνι μόλις βγουν από το φούρνο. Ανακατέψτε το ταχίνι και το μηλόξυδο μαζί, σε ένα ξεχωριστό μπολ και στη συνέχεια περιχύστε τη σαλάτα λαχανικών σας!

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …