Τετάρτη , Δεκέμβριος 13 2017
Home / Μαγειρική / Σαλάτα με κινόα και αγγούρι χωρίς γλουτένη

Σαλάτα με κινόα και αγγούρι χωρίς γλουτένη

Υλικά

Για 3 μερίδες

  • 1 1/2 φλιτζάνια νερό
  • 3/4 φλιτζανιού κινόα
  • 1 λεμόνι θα χρησιμοποιήσουμε τον χυμό και το ξύσμα του
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ( κρεμμυδάκια ) , ψιλοκομμένο
  • ½  κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι αγγούρι κομμένο σε φέτες (χωρίς σπόρια)
  • 3 κουταλιές της σούπας σπόρους chia
  • 1/4-1/2 φλιτζάνι τυρί κατσικίσιο ψιλοκομμένο
  • κινοα 1αλατοπίπερο

Εκτέλεση

loading...
  1. Ξεπλύνετε την κινόα σας σε ένα λεπτό κόσκινο κάτω από νερό της βρύσης για 1-2 λεπτά.
    Ρίχνετε το νερό μέχρι τη μέση μια κατσαρόλας (μικρού μεγέθους) και αφήνετε να πάρει μια βράση. Αφού βράσει το νερό, τότε ρίχνετε την κινόα και χαμηλώνετε την εστία. Σιγοβράζετε για περίπου 15 λεπτά με κλειστό καπάκι.
  2. Μην ανακατεύετε την κινόα ενώ βράζει. Μόλις τελειώσετε το βράσιμο ( το νερό θα πρέπει να έχει απορροφηθεί και η κινόα θα έχει φουσκώσει ) , κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήστε το να καθίσει για 5 λεπτά.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού , το ξύσμα , τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα , το ελαιόλαδο και το αλάτι και πιπέρι.
  4. Ανακατεύετε μια φορά την κινόα με ένα πιρούνι και ρίξτε τη στο μείγμα λεμονιού. Προσθέστε τους σπόρους chia, το κομμένο σε φέτες αγγούρι και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρετε ζεστή τη σαλάτα πασπαλίζοντας με το κατσικίσιο τυρί.

Αξίζει να δείτε...

Ένα εκπληκτικό πρωινό για τις γιορτές: Το νοστιμότερο Χριστουγεννιάτικο cake που δοκίμασες ποτέ!

Ορίστε και μία συνταγή για τις ημέρες των εορτών, διαφορετική από τις άλλες: Ένα υπέροχο ...