Τρίτη , Δεκέμβριος 12 2017
Home / Διατροφή / Ριζότο με μανιτάρια

Ριζότο με μανιτάρια

  • Σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για τουλάχιστον 10 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.
  • Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
 Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε απαλά συνεχώς.
  • Προσέχουμε να εξατμιστεί όλο το κρασί πριν ξεκινήσουμε να προσθέτουμε το ζωμό ώστε να μην είναι ξινό το ριζότο.
  • 

Διατηρώντας μέτρια τη θερμοκρασία ρίχνουμε αρκετό ζωμό, ώστε να καλύψει το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς.
  • Ρίχνουμε το duxelle μανιταριών και ανακατεύουμε.
  • Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός, ρίχνουμε άλλη μια κουταλιά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι που το ρύζι να είναι έτοιμο, δηλαδή να είναι κρεμώδες αλλά al dente.
  • Ρίχνουμε 2 κ.σ. βούτυρο και παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το ριζότο μας.
  • Αν δούμε ότι είναι πολύ σφιχτό ρίχνουμε λιγό νερό ακόμα. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να »ξεκουραστεί» μέχρι να ετοιμάσουμε το ριζότο μας.
  • Παράλληλα σε ένα άλλο τηγάνι που το έχουμε κάψει σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δύο δόσεις χρησιμοποιώντας 1 κ.σ. ελαιόλαδο τη φορά.
  • Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν πολύ ωραίο χρώμα.
  • Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη..
  • 
Μόλις το ριζότο είναι έτοιμο, ελέγχουμε αν χρειάζεται κάτι (πιπέρι, ζωμό κ.λ.π. – πρέπει το ριζότο να είναι κρεμώδες).
  • Σερβίρουμε αμέσως με τα σοταρισμένα μανιτάρια.

Αξίζει να δείτε...

Μπουγατσάκια ευκολα και γρήγορα για ένα διαφορετικο χριστουγεννιάτικο πρωινό!

Περιγραφή Πρόκειται για ατομικά μπουγατσάκια, πανεύκολα και πεντανόστιμα. Άσε που τα πιτσιρίκια τρελαίνονται. Ιδανικά και ...