Σάββατο , Ιούλιος 29 2017
Home / Uncategorized / Ριζότο λαχανικών

Ριζότο λαχανικών

ΥΛΙΚΑ

  • 3 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρή μελιτζάνα ψιλοκομμένη
  • 250 γραμμ. τοματίνια τσέρι
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 φλιτζ. ρύζι αρμπόριο για ριζότο
  • 1/3 φλιτζ. χυμό λεμονιού
  • 1/3 φλιτζ. φύλλα βασιλικού
  • 1/4 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  • Βάλε το ζωμό και 2 φλιτζάνια κρύο νερό σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να βράσουν.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγοβράζει.
  • Ζέστανε το μισό λάδι σε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίξε τα κολοκυθάκια, τη μελιτζάνα και τα ντοματάκια.
  • Σώταρε για 2-3 λεπτά.
  • Βγάλε τα σε ένα μπολ.
  • Ρίξε και το υπόλοιπο λάδι και ζέστανέ το.
  • Σώταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά να μαλακώσουν.
  • Ρίξε το ρύζι και σώταρε 1 λεπτό.
  • Ρίξε το χυμό και άφησε να πάρει βράσει.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά.
  • Ρίξε μια κουτάλα βραστό ζωμό στο ρύζι και ανακάτεψε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός.
  • Επανάλαβε τη διαδικασία με τον υπόλοιπο ζωμό, με μία κουτάλα τη φορά.
  • Ρίξε στο ριζότο τα λαχανικά και ανακάτεψε.
  • Μαγείρεψε άλλα 3-4 λεπτά να μαλακώσει το ρύζι.
  • Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε την παρμεζάνα και τα φύλλα βασιλικού.

Αξίζει να δείτε...

Ρολά καπνιστού σολομού

ΥΛΙΚΑ 200γρ καπνιστό σολομό 150γρ τυρί κρέμα χυμό από 1 λεμόνι 100γρ κρέμα γάλακτος ½ ...