Τετάρτη , Νοεμβρίου 22 2017
Home / Διαιτολόγοι - Διατροφολόγοι / Ρεβίθια με σπανάκι και κοτόπουλο

Ρεβίθια με σπανάκι και κοτόπουλο

Συστατικά
  • 500 γρ. σπανάκι
  • ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των λαχανικών
  • 100 γρ. παξιμάδια ολικής
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 3-4 κλαδάκια ρίγανη φρέσκια
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • μπαλσάμικο
  • 300 γρ. ρεβύθια ξερά μουλιασμένα όλη νύχτα και βρασμένα μετά μέχρι να είναι μαλακά
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο σωτέ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα του κοτόπουλο

30 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

loading...
Oικογενειακή
Μερίδα/ες

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βράζουμε τα ρεβίθια και τα στραγγίζουμε καλά.
  • Ξεπλένουμε καλά το σπανάκι και χωρίζουμε τα φύλλα από τα κοτσάνια τους.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο (2 κ.σ.) σοτάρουμε τα κοτσάνια από το σπανάκι για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  • Προσθέτουμε τα φύλλα κομμένα στα 2, το κίμινο και τα σοτάρουμε και αυτά για 1-2 λεπτά ακόμα.
  • Χτυπάμε το σκόρδο, τα παξιμάδια και τη ρίγανη στο μούλτι μέχρι να γίνουν τρίμμα αλλά όχι σκόνη..
  • Τέλος ρίχνουμε μέσα στα λαχανικά και τα ρεβίθια, τα σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να ζεσταθούν λίγο τα ρεβίθια.
  • Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε μέσα 3-4 κ.σ. μπαλσάμικο.
  • Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε 2 φιλέτα κοτόπουλο μέχρι να πάρουν καλό χρώμα αλλά να μην στεγνώσουν.
  • Σερβίρουμε τη σαλάτα με το σοτέ κοτόπουλο και σκορπίζουμε από πάνω το μείγμα με τα παξιμάδια..

Αξίζει να δείτε...

Ντόνατς κανέλα πορτοκάλι, ψημένα στο φούρνο

Η υγιεινή version των ντόνατς. Τι θα χρειαστούμε: 150 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα κίτρινο για ζυμωτό ...