Παρασκευή , Μάιος 25 2018
Home / Διατροφή / Πώς να ξεπαγώνετε τις τροφές

Πώς να ξεπαγώνετε τις τροφές

Το καλύτερο μέρος για να διατηρήσετε τα τρόφιμα είναι η κατάψυξη. Ανακαλύψτε τρεις εύκολους τρόπους για να τα αποψύξετε ώστε να κρατήσουν τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες τους, καθώς και όλη τους τη γεύση.

 

Στο ψυγείο
Δεν υπάρχει πιο ασφαλής τρόπος να ξεπαγώνετε τα φαγητά, ειδικά το κρέας και το ψάρι που είναι και οι πιο ευπαθείς τροφές.
Έχετε κατά νου: Πρέπει να έχετε προγραμματίσει πότε θα μαγειρέψετε. Υπολογίζετε περίπου οχτώ ώρες απόψυξης για κάθε κιλό κρέας.

Στο φούρνο μικροκυμάτων
Πρόκειται για ένα γρήγορο τρόπο απόψυξης, αφού μπορείτε να ξεπαγώσετε το κρέας σε λιγότερα από 10΄.
Έχετε κατά νου: Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε το φούρνο μικροκυμάτων, να θυμάστε ότι θα πρέπει να μαγειρέψετε το φαγητό σας αμέσως. Γιατί; Επειδή μέσα σε αυτή τη συσκευή η θερμοκρασία ανεβαίνει σε φιλικά για τα βακτήρια επίπεδα, τα οποία μπορούν να καταστρέψουν τις τροφές.

loading...

Σε ένα μπολ με νερό
Πιο ήπια και λιγότερο «προχωρημένη» μέθοδος σε σχέση με το φούρνο μικροκυμάτων. Η απόψυξη στο νερό είναι ιδανική για παγωμένες σούπες και κρέας. Σφραγίζετε το φαγητό σε μια υδατοστεγή σακούλα και τη βυθίζετε σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό. Αλλάζετε το νερό κάθε 30΄.
Έχετε κατά νου: Μην εφαρμόσετε αυτή τη μέθοδο για περισσότερο από δύο ώρες, γιατί υπάρχει περίπτωση να αναπτυχθούν βακτήρια.

Tip: O πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για να αποψύξετε το ψάρι είναι μέσα στο ψυγείο, σε ένα μπολ με γάλα. Το γάλα εξουδετερώνει την έντονη μυρωδιά του ψαριού και κρατάει την υφή του φρέσκου ψαχνού.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή ...