Δευτέρα , Ιανουάριος 21 2019
Home / Διατροφική Αξία / Πώς μπορούμε να καταλάβουμε αν είναι αυθεντικό‏ το μέλι μας!

Πώς μπορούμε να καταλάβουμε αν είναι αυθεντικό‏ το μέλι μας!

Από τη στιγμή που το μέλι το βρίσκουμε σχεδόν παντού, οι πωλητές και τα σούπερ μάρκετ πολλές φορές πουλάνε μέλι το οποίο δεν είναι φυσικό 100%. Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε να ξεχωρίζετε τα μέλια, γιατί μέλι μέλι και τηγανίτα τίποτα…

1. Το πρώτο βήμα φυσικά σε αυτή τη διαδικασία αναγνώρισης μελιού είναι να διαβάσετε από πίσω τα συστατικά του μελιού. Ο κατασκευαστής η παραγωγός πρέπει να αναφέρει τα συστατικά του μελιού καθώς και το ποσοστό ποιότητος.

2. Το φυσικό μέλι δεν είναι κολλώδες. Μπορείτε να το δοκιμάσετε με το να βάλετε λίγο μέλι ανάμεσα από τα δάκτυλά σας. Τρίψτε τα λίγο-το φυσικό μέλι θα απορροφηθεί από το δέρμα σας. Αν το μέλι είναι κολλώδες καθώς το τρίβετε σημαίνει ότι περιέχει ζάχαρη η τεχνικά γλυκαντικά.

3. Βάλτε δύο κουταλάκια του γλυκού μέλι σε ένα μπρίκι και μετά βάλτε το σε μεγάλη θερμοκρασία πάνω στο μάτι. Το φυσικό μέλι θα καραμελώσει, ενώ το τεχνικό θα αφρίσει και θα γεμίσει φυσαλίδες.

loading...

4. Ρίξτε μερικές σταγόνες μελιού σε ένα κομμάτι χαρτί και θα καταλάβετε τη καθαρότητα του μελιού. Μετά από λίγο αν το μέλι απορροφηθεί από το χαρτί τότε μιλάμε για φυσικό μέλι αν απορροφηθεί αμέσως τότε μιλάμε για νόθο μέλι καθώς περιέχει νερό.

5. Βάλτε λίγο μέλι μέσα σε ένα ποτήρι με νερό. Αν το μέλι πέσει και μείνει στο πάτο του ποτηριού τότε είναι φυσικό, ενώ από την άλλη το τεχνικό μέλι διαλύεται μέσα στο νερό.

6. Το αίσθημα του τσιμπήματος μέσα στο στόμα καθώς και τις ελαφρώς καμένης γλώσσας μας υποδεικνύει ότι το μέλι είναι φυσικό, το ψεύτικο μέλι δεν έχει τέτοιες επιδράσεις.

7. Το φυσικό μέλι είναι πιο βαρύ όταν το αλείφετε σε μια φέτα ψωμί. Το ψεύτικο μέλι απλά θα “μουσκέψει” την επιφάνεια του ψωμιού.

Σε γενικές γραμμές το μέλι είναι καλύτερο να αγοράζεται από μικροπαραγωγούς που έχουν τα δικά τους μελισσοκομεία και πουλάνε και διάφορα άλλα παράγωγα όπως κερήθρα η βασιλικό πολτό. Αλλά και πάλι επειδή ποτέ δεν ξέρετε ίσως αυτό το άρθρο σας φανεί χρήσιμο…

Αξίζει να δείτε...

Δείτε μερικές απορίες σχετικά με τα σνακ!

Τα τρώμε μεταξύ των γευμάτων για να μας «κρατήσουν». Ξέρουμε, όμως, να τα διαλέγουμε σωστά; …