Πέμπτη , Νοέμβριος 15 2018
Home / Δίαιτα / Πότε οι γυναίκες μπορούν να χάσουν κιλά πιο εύκολα; Πότε έχουν ανάγκη περισσότερες θερμίδες και πότε καίνε λιγότερες;

Πότε οι γυναίκες μπορούν να χάσουν κιλά πιο εύκολα; Πότε έχουν ανάγκη περισσότερες θερμίδες και πότε καίνε λιγότερες;

Όσο μεγαλώνει κάποιος τόσο μειώνεται και ο μεταβολισμός του με αποτέλεσμα να «καίει» λιγότερες θερμίδες. Στο παρακάτω άρθρο θα μάθετε ωστόσο σε ποιες χρονικές περιόδους μια γυναίκα μπορεί να χρειάζεται περισσότερες θερμίδες ή λιγότερες. Μάθετε ακόμη πότε είναι πιο εύκολο να κάψετε λίπος

 

1. Λίγο πριν τη γέννα

Τον 7ο, 8ο και 9ο μήνα της κύησης η γυναίκα μπορεί να παίρνει τα περισσότερα κιλά αλλά είναι και το…τρίμηνο που ευνοεί τις περισσότερες καύσεις.  Σε αυτή την χρονική περίοδο ο οργανισμός της εγκύου έχει ανάγκη 200-250 θερμίδες περισσότερες από το κανονικό. Οι θερμίδες αυτές αντιστοιχούν σε μια χορταστική τονοσαλάτα.

2. Στο θηλασμό

Αυτή η γλυκιά περίοδος που «δένει» περισσότερο τη μάνα με το παιδί απαιτεί 500 θερμίδες την ημέρα περισσότερες από το κανονικό. Αυτές οι θερμίδες αντιστοιχούν σε μια μοσχαρίσια μπριζόλα και μια σαλάτα.

loading...

3. Στην εμμηνόπαυση

Είναι μια περίοδος της γυναίκας κατά την οποία οι καύσεις γίνονται αργά με αποτέλεσμα να «καίει» τις λιγότερες θερμίδες, άρα χρειάζεται προσοχή. Αυτή η περίοδος είναι η εμμηνόπαυση (πριν και κατά τη διάρκεια). Συνήθως οι γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση παίρνουν 4-7 παραπανίσια κιλά.

4. Αν ο θυρεοειδής υπολειτουργεί

Ένας από τους παράγοντες που μειώνουν το μεταβολισμό και που οδηγεί τη γυναίκα σε μειωμένη καύση θερμίδων είναι και η υπολειτουργία του θυρεοειδή.

5. Πριν αδιαθετήσουμε

Όταν αρχίσει η ωορρηξία και έως και 48 ώρες περίπου πριν έρθει η περίοδος σε μια γυναίκα θεωρείται η πιο κατάλληλη περίοδος για καλύτερη καύση του λίπους. Έρευνες έχουν δείξει ότι σε αυτό το διάστημα οι γυναίκες μπορούν να καταπολεμήσουν έως και 30% περισσότερο λίπος. Αν λοιπόν θέλετε να χάσετε λίπος μην χάσετε ούτε μια ημέρα. Είναι ιδανική περίοδος για γυμναστική στο σπίτι, αερόβια άσκηση, περπάτημα ή τζόκινγκ.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …