Πέμπτη , Απρίλιος 19 2018
Home / Διατροφή / Πόσο επικίνδυνα μπορεί να είναι τα οστρακοειδή!

Πόσο επικίνδυνα μπορεί να είναι τα οστρακοειδή!

Οι ωκεανοί που ζεσταίνονται λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου, φαίνεται πως θέτουν σε κίνδυνο τα οστρακοειδή.

Η αύξηση της θερμοκρασίας στους ωκεανούς αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες απειλές σε μια ολόκληρη και αγαπημένη ομάδα τροφών, τα φρέσκα θαλασσινά.

Σύμφωνα με το National Geographic, αυτή η αύξηση, μεγαλώνει τον κίνδυνο τουVibrio, ενός βακτηρίου που μπορεί να μολύνει τα οστρακοειδή, ειδικά τα στρείδια και κατ’ επέκταση, όσους τα καταναλώνουν.

Ο Andrew Pershing, ωκεανογράφος, εξηγεί ότι στο Βόρειο Ατλαντικό συναντάμε «παρελάσεις» ολόκληρων οικοσυστημάτων προς τους πόλους, όσο ο πλανήτης ζεσταίνεται: αρπακτικά, θύματα αρπακτικών, αλλά και παράσιτα, αρχίζουν να μετακινούνται στην υδρόγειο και σε κάποιες χώρες, τα πράγματα είναι επικίνδυνα.

loading...

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών εκτιμούν ότι το 27% των Αμερικανών που έχουν μολυνθεί με το Vibrio, έχουν νοσηλευτεί γι’ αυτό, με αποτέλεσμα το θάνατο στο 4% των ασθενών. Λόγω του ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που δεν έχουν καταγραφεί, ο πραγματικός δείκτης μολύνσεων μπορεί να είναι μεγαλύτερος.

Ειδικά αν βρεθείτε στο εξωτερικό, δώστε προσοχή στην κατανάλωση οστρακοειδών και ιδιαίτερα στρειδιών, και έχετε υπόψη σας ότι η μόλυνση προκαλεί τα ίδια συμπτώματα με την γαστρεντερίτιδα, αλλά σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να εξελιχθεί σε απειλητική για τη ζωή λοίμωξη.

 

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή ...