Τετάρτη , Ιανουάριος 23 2019
Home / Διατροφή / Προλάβετε το hangover με… χυμό αχλαδιού!

Προλάβετε το hangover με… χυμό αχλαδιού!

Τα οφέλη του αχλαδιού για την υγεία μας, είναι αμέτρητα. Πίνετε φρέσκο χυμό από αχλάδι για την μοναδική του γεύση, για να καταπολεμήσετε τον πονόλαιμο και για πολλά ακόμη οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας. Γνωρίζατε όμως πόσο μπορεί να μας προστατεύσει από ένα κακό ξενύχτι;

Στο παρελθόν έχουν προταθεί διάφορες τροφές για να ξεπεράσουμε τα αρνητικά αποτελέσματα της κατανάλωσης αλκοόλ, όπως π.χ. το μέλι, τα σπαράγγια και η κοτόσουπα.

Τώρα, ειδικοί από την Αυστραλία λένε ότι ο χυμός αχλαδιού, όταν πίνεται πριν από την κατανάλωση του αλκοόλ μειώνει τα συμπτώματα του hangover.

Πριν από το αλκοόλ

Η μελέτη έγινε για λογαριασμό του εθνικού επιστημονικού οργανισμού ερευνών CISRO της Αυστραλίας.

loading...

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση 220 ml χυμού αχλαδιών πριν από την κατανάλωση αλκοόλ περιορίζει σημαντικά τις επιπτώσεις της μέθης. Aυξάνει τη συγκέντρωση, μειώνει την ευαισθησία στο φως, περιορίζει την απώλεια μνήμης, τα προβλήματα ακοής και τα επίπεδα του αλκοόλ στο αίμα.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν την ασιατική ποικιλία αχλαδιώνPyrus pyrifolia που είναι γνωστά ως αχλάδια nashi ή κινέζικα αχλάδια. Αυτά τα αχλάδια φάνηκε να επιδρούν με θετικό τρόπο στα ένζυμα που εμπλέκονται στον μεταβολισμό του αλκοόλ.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι αν δεν έχει κάποιος ένα μπλέντερ για να φτιάξει χυμό από τα αχλάδια χυμό μπορεί απλά να φάει αυτό το φρούτο.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …