Πέμπτη , Δεκέμβριος 14 2017
Home / Μαγειρική / Πράσινη σαλάτα με τζίντζερ και ταχίνι

Πράσινη σαλάτα με τζίντζερ και ταχίνι

ΥΛΙΚΑ(για 4 άτομα)

  •  1 ματσάκι ρόκα
  • 1 ματσάκι αντίδια
  • 1 λόλα πράσινη
  • 1 βολβό μάραθου, πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 2 κ.σ. σπόρους κολοκύθας

 

Για τη σος

  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
  • χυμό 1 λεμονιού
  • 75 ml νερό
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml ταχίνι
  • ½ κ.γ. μέλι
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

loading...

1. Πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά τις πράσινες σαλάτες. Τις στραγγίζουμε και σκουπίζουμε τα φύλλα απαλά με λίγο χαρτί κουζίνας. Τις κόβουμε με το χέρι σε χοντρά κομμάτια.

2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Πασπαλίζουμε με τους σπόρους κολοκύθας και σκορπάμε τους κύβους από το αβοκάντο.

3. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε μπλέντερ και πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν ένας παχύρρευστος πολτός.

4. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.

Αξίζει να δείτε...

Χριστουγεννιάτικος κορμός με φρούτα του δάσους

Συστατικά Για το παντεσπάνι 3 αυγά + 2 κρόκοι 75 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 75 γρ. ...