Παρασκευή , Ιούνιος 22 2018
Home / Δίαιτα / Ποτά και καφέδες πλούσια σε θερμίδες!

Ποτά και καφέδες πλούσια σε θερμίδες!

Ένα μεγάλο λάθος που γίνεται από πολλούς είναι να μην υπολογίζουν τις θερμίδες αυτών που πίνουν! Και εντάξει όταν πρόκειται για ένα ποτήρι γάλα light (110 cal) αλλά όταν πρόκειται για μία σοκολάτα (400 Κcal); Μεγάλη προσοχή λοιπόν χρειάζεται σε ότι πίνουμε. Διότι, όχι μόνο τείνουμε να υποτιμούμε αυτές τις θερμίδες αλλά δεν μας χορταίνουν κιόλας αφού δεν πρόκειται για κάτι στερεό. Φυσικά θερμίδες δεν έχουν μόνο το γάλα, οι σοκολάτες και οι καφέδες αλλά και το αλκοόλ! Και μάλιστα πάρα πολλές!

Ας δούμε όμως ενδεικτικά τις θερμίδες κάποιον ποτών:

Μη-Αλκοολούχα

Γάλα light ποτήρι 110
Γάλα πλήρες ποτήρι 146
Χυμός πορτοκάλι ποτήρι 110
Χυμός ανανά ποτήρι 140
Amita Motion ποτήρι 130
Milkshake Σοκολάτα 357
Milkshake Βανίλια 351
Milkshake Φράουλα 320
Μια coca cola σε τενεκεδάκι 155
Μία coca cola light σε τενεκεδάκι 1
Μια fanta σε τενεκεδάκι 179
Ζεστή σοκολάτα κούπα 300-400

Φυσικά άλλη η διατροφική αξία των 179 θερμίδων της fanta και άλλα των 146 από το γάλα. Γι’ αυτό δεν πρέπει να απορρίψουμε το γαλα για παράδειγμα από την διατροφή μας. Απλά πρέπει να φροντίσουμε να υπολογίσουμε και αυτές τις θερμίδες.

Καφέδες

Ο καφές αποτελεί ειδικά κατηγορία από μόνος του με τόσα διαφορετικά ροφήματα που υπάρχουν. Να τονίσω ότι ο καφές δεν έχει θερμίδες! Μόνο αυτά που προσθέτουμε! Δηλαδή ένας νες ή ένας γαλλικός αν τους πιούμε σκέτους δεν έχουν σχεδόν καθόλου θερμίδες! Για κάθε κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη προσθέτονται 20 θερμίδες και με κάθε μερίδα γάλακτος 30. Άρα ένας φραπές μέτριος με γάλα έχει 50 θερμίδες για παράδειγμα.

loading...

Όμως, σήμερα έχουν βγει διάφορα ροφήματα τα οποία αποκαλούνται καφέδες αλλά πρόκειται για θερμιδικές βόμβες!!! Μιλάω για να γνωστά σε όλους μας Bisccolato freddo, Mocaccino, freddoccino κτλ τα οποία μπορεί να φτάσουν και τις 500 θερμίδες!

Για παράδειγμα ένα Venti Dark Berry Mocha με σαντιγί=561 θερμίδες.
Ο γνωστός σε όλους μας Freddo Cappuccino με διπλή δόση καφέ, αφρόγαλα, παγάκια = 160 θερμίδες.
Όσο για έναν Freddoccino Espresso: ζάχαρη, φρέσκο γάλα, θρυμματισμένος πάγος = 330 θερμίδες

Από αυτή και την προηγούμενη κατηγορία καταλαβαίνετε ότι χρειάζεται πολύ προσοχή στις επιλογές σας όταν βγαίνετε έξω για καφέ. Μακράν καλύτερη επιλογή είναι ένα πράσινο τσάι. Ένα πράσινο τσάι και ευεργετικό είναι και δεν έχει καθόλου θερμίδες αν το πιείτε σκέτο. Αν δεν σας αρέσει το τσάι προτιμήστε έναν απλό καφέ όπως γαλλικό ή νες/φραπέ για να γλιτώσετε από τις περιττές θερμίδες. Και βέβαια, όχι μόνο θα σώσετε την γραμμή σας (2 λιγότερους freddo cappuccino την μέρα, 300 θερμίδες την ημέρα, 1,5 κιλό περίπου το μήνα!!!!) αλλά και το πορτοφόλι σας μιας και ένα τσάι ή ένα ρόφημα τύπου νες κοστίζουν λιγότερο!

Αλκοολούχα

Ένα τενεκεδάκι μπύρα: 139
Ένα ποτήρι λευκό κρασί: 70
Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί: 74
100γρ τεκίλα: 200
100γρ βότκα: 231

Από εδώ παίρνετε μία ιδέα για τις θερμίδες των ποτών. Σκεφτείτε πόσες θερμίδες προσθέτονται όταν βάζετε μέσα κάποιο είδος χυμού ή αναψυκτικού. Κυρίως όμως προσοχή στα κοκτέιλ! Κάποια φτάνουν τις 400 θερμίδες (long island ice tea π.χ.) γι’ αυτό προτιμήστε ένα λευκό ή κόκκινο κρασί, που και κάνουν καλό στην καρδιά, και έχουν λιγότερες θερμίδες αλλά και είναι φθηνότερ

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …