Σάββατο , Μάιος 25 2019
Home / Διατροφή / Ποιος ο ρόλος της διατροφής στην ακμή

Ποιος ο ρόλος της διατροφής στην ακμή

Η ακμή είναι ένα δερματολογικό πρόβλημα που επηρεάζει την πλειοψηφία των εφήβων καθώς το 80% από αυτούς θα παρουσιάσουν κάποια στιγμή ενοχλητικά σπυράκια σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.

Η κατάσταση αυτή μπορεί να επιδράσει ιδιαιτέρως αρνητικά στην ψυχολογία του εφήβου και γι’ αυτό η αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπισή της απασχολεί ιδιαίτερα τους γονείς. Ποια είναι όμως η σχέση της ακμής με τη διατροφή;

loading...
Παλαιότερες μελέτες έχουν ενοχοποιήσει κατά καιρούς διάφορα τρόφιμα ως επιβαρυντικά για την ακμή, όπως τη σοκολάτα, τα αναψυκτικά, τα γαλακτοκομικά, τις γλυκές και λιπαρές τροφές. Από την άλλη πλευρά νεότερα επιστημονικά δεδομένα υποστηρίζουν πως ίσως τελικά να μην υπάρχουν τροφές που να επιδρούν αρνητικά στην εμφάνιση της ακμής.

Τι μπορείτε όμως να κάνετε εσείς προκειμένου να διασφαλίσετε ότι η διατροφή των παιδιών σας θα είναι η κατάλληλη για την υγεία του προσώπου τους;
• Δώστε έμφαση σε μία ισορροπημένη διατροφή με ποικιλία φρούτων, λαχανικών, δημητριακών ολικής άλεσης και άπαχου κρέατος προκειμένου τα παιδιά να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την υγεία του δέρματος.
• Φροντίστε έτσι ώστε να υπάρχει άφθονη κατανάλωση νερού έτσι ώστε να γίνεται καλή ενυδάτωση του δέρματος.
• Μειώστε τα γλυκά στη διατροφή των παιδιών καθώς η υπερέκκριση ινσουλίνης μπορεί να επιβαρύνει τη φλεγμονή του δέρματος από την οποία χαρακτηρίζεται η ακμή.
• Αυξήστε την πρόσληψη ω-3 λιπαρών οξέων στη διατροφή των παιδιών με την κατανάλωση λιπαρών ψαριών και μη επεξεργασμένων ξηρών καρπών, καθώς τα ω-3 λιπαρά οξέα έχουν αντιφλεγμονώδη δράση.
• Μην ξεχνάτε να ενθαρρύνετε τα παιδιά τα ασκούνται και να κοιμούνται αρκετές ώρες προκειμένου να μειώνεται το στρες που μπορεί και αυτό να επηρεάσει αρνητικά την εμφάνιση της ακμής.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …