Κυριακή , Φεβρουάριος 24 2019
Home / Δίαιτα / Ποιά είδη τσαγιού έχουν καλύτερα αποτελέσματα από άλλα;

Ποιά είδη τσαγιού έχουν καλύτερα αποτελέσματα από άλλα;

Το ότι το τσάι βοηθά στο αδυνάτισμα αποδεικνύεται από μία σειρά μελετών. Όμως κάποια είδη τσαγιού έχουν καλύτερα αποτελέσματα από άλλα. Εμείς τα συγκεντρώσαμε και σου τα παρουσιάζουμε. Αν σκοπεύεις να αρχίσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής για αδυνάτισμα ή ήδη κάνεις δίαιτα, φρόντισε να εφοδιάσεις το ντουλάπι της κουζίνας ή το συρτάρι του γραφείου σου με αυτά τα είδη τσαγιού.

Πράσινο τσάι
Οι κατεχίνες και η καφεΐνη στο πράσινο τσάι αναστέλλουν διάφορα βασικά ένζυμα που σχετίζονται με την οξείδωση των λιπών και την κατανάλωση ενέργειας. Το απολαυστικό αυτό τσάι βοηθά στο αδυνάτισμα ενισχύοντας την αύξηση του μεταβολισμού μέσω της θερμογένεσης και της οξείδωσης  του λίπους.

Wulong
Το πρώτο τσάι που βοηθά στο αδυνάτισμα φαίνεται πως είναι το Wulong (ή Oolong). Το τσάι αυτό έγινε ευρύτερα γνωστό μέσα από την εκπομπή της Oprah, η οποία μετά από συνέντευξη που έκανε στο γιατρό Dr. Periccone αποφάσισε να δοκιμάσει το Oolong για να χάσει βάρος. Σύμφωνα με τις έρευνες που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή, το Oolong πέρα από το ότι βοηθά στην απώλεια βάρους και στην καλύτερη καύση του λίπους, συμβάλλει στη μείωση της «κακής» χοληστερίνης, αλλά και διευκολύνει την διαδικασία της πέψης.

loading...

Yerba Mate Tea
Το τσάι Mate είναι επίσης πολύ δημοφιλές και θεωρείται από πλέον υγιεινά, καθώς περιέχει καφείνη, σε συνδυασμό όμως με βιταμίνη C, μαγνήσιο και  σίδηρο. Αυτό το τσάι βοηθά στο αδυνάτισμα εξαιτίας της ιδιότητάς του να «κόβει» την όρεξη, με αποτέλεσμα όχι να μην θέλουμε να φάμε καθόλου, αλλά με το να χορταίνουμε με μικρότερες ποσότητες. 

Pu erh
To pu erh είναι επίσης τσάι που βοηθά στο αδυνάτισμα κυρίως λόγω της ιδιότητάς του να ενισχύει τον μεταβολισμό και άρα την καύση θερμίδων. To pu erh που έχει γίνει γνωστό ως τσάι αδυνατίσματος χρησιμοποιείται σαν κύριο συστατικό σε έτοιμα μείγματα τσαγιών του εμπορίου. Υπάρχει επίσης και η δίαιτα του pu erh, η οποία προτείνει ισορροπημένα γεύματα τα οποία πρέπει πάντα να συνοδεύονται από μία κούπα του τσαγιού pu erh. Η δίαιτα αυτή υπόσχεται αδυνάτισμα, αλλά και μείωση των επιπέδων χοληστερίνης.

Οποιοδήποτε τσάι είναι καλύτερο από το καθόλου
Οι άνθρωποι που πίνουν αρκετά φλιτζάνια πράσινου τσαγιού καθημερινά είναι πιο εύκολο να μειώσουν το βάρος τους καθώς πίνοντας πολλά υγρά νιώθουν ευκολότερα κορεσμό και τρώνε μικρότερη ποσότητα φαγητού οπότε τελικά προσλαμβάνουν λιγότερες θερμίδες.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …