Παρασκευή , Σεπτέμβριος 22 2017
Home / Διατροφή / Πιπεράτα λιγκουίνι με μύδια

Πιπεράτα λιγκουίνι με μύδια

ΥΛΙΚΑ

  • Αλάτι
  • 340 γραμμ. λινγκουίνι (άβραστα)
  • 120 γραμμ. βούτυρο
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 8 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ.γλυκού μπούκοβο
  • μισό ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
  • 1/4 κ.γλυκού μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κιλό μύδια (με το κέλυφος) καθαρισμένα εξωτερικά
  • μισό φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό +λίγο ακόμη για το σερβίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

loading...
  • Βράσε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό να γίνουν αλ ντέντε.
  • Κράτησε 1/4 φλιτζανιού από το νερό τους και σούρωσέ τα. Βάλτα πίσω στην κατσαρόλα.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις το βούτυρο αφρίσει, βάλε το σκόρδο και το μπούκοβο και σώταρε μέχρι το σκόρδο να ροδίσει ελαφρά, περίπου 2-3 λεπτά.
  • Ρίξε το κρασί και το πιπέρι, δυνάμωσε ελαφρά τη φωτιά και μαγείρεψε μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες περίπου για 2 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα μύδια, δυνάμωσε λίγο ακόμη τη φωτιά, σκέπασε το σκεύος και μαγείρεψε μέχρι να ανοίξουν τα μύδια, περίπου για 3 λεπτά.
  • Βάλε τα ανοιγμένα μύδια μέσα στην κατσαρόλα με τα λινγκουίνι.
  • Εάν κάποια μύδια δεν ανοίγουν ξαναβράσε στο τηγάνι για άλλα 2 λεπτά. Εάν δεν ανοίγουν ακόμη τότε πρέπει να τα πετάξεις.
  • Δοκίμασε το ζουμί από τα μύδια και αλάτισε εάν χρειάζεται.
  • Ρίξε το μέσα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και ανοιγμένα μύδια.
  • Ζέστανε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας το νερό που κράτησες για να δέσει η σάλτσα.
  • Πρόσθεσε το μαϊντανό και απόσυρε από τη φωτιά.
  • Σέρβιρε πασπαλίζοντας με λίγο φρέσκο μαϊντανό ακόμη.

Αξίζει να δείτε...

Burger με ψητά λαχανικά

Τι χρειαζόμαστε: Υλικά για το μπέργκερ με ψητά λαχανικά: 4 ψωμάκια μπέργκερ 4 φέτες από ...