Τρίτη , Δεκέμβριος 12 2017
Home / Διατροφή / Πιπεράτα λιγκουίνι με μύδια

Πιπεράτα λιγκουίνι με μύδια

ΥΛΙΚΑ

  • Αλάτι
  • 340 γραμμ. λινγκουίνι (άβραστα)
  • 120 γραμμ. βούτυρο
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 8 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ.γλυκού μπούκοβο
  • μισό ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
  • 1/4 κ.γλυκού μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κιλό μύδια (με το κέλυφος) καθαρισμένα εξωτερικά
  • μισό φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό +λίγο ακόμη για το σερβίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

loading...
  • Βράσε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό να γίνουν αλ ντέντε.
  • Κράτησε 1/4 φλιτζανιού από το νερό τους και σούρωσέ τα. Βάλτα πίσω στην κατσαρόλα.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις το βούτυρο αφρίσει, βάλε το σκόρδο και το μπούκοβο και σώταρε μέχρι το σκόρδο να ροδίσει ελαφρά, περίπου 2-3 λεπτά.
  • Ρίξε το κρασί και το πιπέρι, δυνάμωσε ελαφρά τη φωτιά και μαγείρεψε μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες περίπου για 2 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα μύδια, δυνάμωσε λίγο ακόμη τη φωτιά, σκέπασε το σκεύος και μαγείρεψε μέχρι να ανοίξουν τα μύδια, περίπου για 3 λεπτά.
  • Βάλε τα ανοιγμένα μύδια μέσα στην κατσαρόλα με τα λινγκουίνι.
  • Εάν κάποια μύδια δεν ανοίγουν ξαναβράσε στο τηγάνι για άλλα 2 λεπτά. Εάν δεν ανοίγουν ακόμη τότε πρέπει να τα πετάξεις.
  • Δοκίμασε το ζουμί από τα μύδια και αλάτισε εάν χρειάζεται.
  • Ρίξε το μέσα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και ανοιγμένα μύδια.
  • Ζέστανε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας το νερό που κράτησες για να δέσει η σάλτσα.
  • Πρόσθεσε το μαϊντανό και απόσυρε από τη φωτιά.
  • Σέρβιρε πασπαλίζοντας με λίγο φρέσκο μαϊντανό ακόμη.

Αξίζει να δείτε...

Μπουγατσάκια ευκολα και γρήγορα για ένα διαφορετικο χριστουγεννιάτικο πρωινό!

Περιγραφή Πρόκειται για ατομικά μπουγατσάκια, πανεύκολα και πεντανόστιμα. Άσε που τα πιτσιρίκια τρελαίνονται. Ιδανικά και ...