Τρίτη , Δεκέμβριος 12 2017
Home / Διαιτολόγοι - Διατροφολόγοι / Πικάντικο με καρότο

Πικάντικο με καρότο

Συστατικά
  • 600 γρ. καρότα, καθαρισμένα, κομμένα σε ροδέλες
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ακαθάριστες
  • 2 κ.γ. garam masala
  • 80 ml κρύο νερό
  • 1 κ.σ. μέλι
  • χυμός από 1 λάιμ
  • ½ κ.γ. τζίντζερ τριμμένο σε σκόνη
  • 2 κ.σ. φύλλα κόλιανδρου ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ° C στον αέρα.
  • Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τα καρότα με το μπούκοβο και το ελαιόλαδο, μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Μετά τα 15 λεπτά προσθέτουμε τις 4 σκελίδες σκόρδο, το garam masala ανακατεύουμε καλά και ξανά ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
  • Ελέγχουμε αν τα καρότα έχουν μαλακώσει αλλιώς συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5-10 λεπτά ακόμα.
  • Μεταφέρουμε τα καρότα στο μούλτι, πιέζουμε τα σκόρδα να βγάλουν τον πουρέ τους και τον αδειάζουμε και αυτόν στο μούλτι.
  • Προσθέτουμε το νερό, το μέλι , τον χυμό απο το λάιμ, το τζίντζερ και αλέθουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα σαν πουρές που να έχει μια λεία υφή.
  •  Αδειάζουμε σε ένα μπόλ, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

 

Αξίζει να δείτε...

Πως θα καταλάβετε ότι πρέπει να τρώτε περισσότερα λαχανικά

Είσαι σίγουρη ότι καταναλώνεις καθημερινά αρκετά λαχανικά, ώστε να εξασφαλίσεις τις φυτικές ίνες και τις ...