Πέμπτη , Αύγουστος 22 2019
Home / Διατροφή / Πες όχι στους χυμούς: αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη κατά 21% σύμφωνα με έρευνα του Χάρβαρντ.

Πες όχι στους χυμούς: αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη κατά 21% σύμφωνα με έρευνα του Χάρβαρντ.

Έχουμε αναφέρει και παλιότερα ότι οι χυμοί φρούτων δεν είναι ότι καλύτερο μιας και δεν χορταίνουν, δεν έχουν φυτικές ίνες και πολλές φορές στην ουσία περιέχουν μια φυσική μορφή ζαχαρόνερου. Όμως μία νέα έρευνα από την Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ έδειξε ότι η κατανάλωση ενός η παραπάνω χυμούς την ήμερα αύξησε τς πιθανότητες διαβήτη κατά 21% ενώ η κατανάλωση έστω και 2 ολόκληρων φρούτων την εβδομάδα φαίνεται να προστατεύει από διαβήτη κατά 23%, με τα μήλα, βατόμουρα και σταφύλια να έχουν την μεγαλύτερη προστατευτική δράση.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι ο υψηλός γλυκαιμικός δείκτης των χυμών – οι οποίοι περνάνε μέσα από το πεπτικό σύστημα πιο γρήγορα από ότι τα πλούσια σε φυτικές ίνες φρούτα – μπορεί να εξηγήσει τη σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης χυμών και αυξημένο κίνδυνο διαβήτη.

loading...

OrangeCarrotJuice5

Οι ερευνητές επίσης αναφέρουν ότι τα στοιχεία αυτά μπορούν να οδηγήσουν στη σύσταση να αυξηθεί η κατανάλωση φρούτων αλλά όχι χυμών για την προστασία κατά του διαβήτη. Οι επιστήμονες συγκέντρωσαν στοιχεία από 187382 εθελοντές της έρευνας Nurses’ Health Study, Nurses’ Health Study II, and Health Professionals Follow-up Study.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο BMJ (British Medical Journal)

 

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …