Παρασκευή , Οκτώβριος 19 2018
Home / Διατροφή / Πες μου πώς τρως, να σου πω γιατί παχαίνεις!!

Πες μου πώς τρως, να σου πω γιατί παχαίνεις!!

 

 

  1. Προσπερνάς γεύματα

Το πρόβλημα: το να παραλείπεις ένα με δύο γεύματα μπορεί να σου φαίνεται καλή ιδέα στη μάχη με τα τελευταία παραπανίσια κιλά. Όμως, το να αφήνεις το σώμα σου να πεινά θα φέρει τα αντίστροφα αποτελέσματα. Παραλείποντας ένα γεύμα αφήνεις το σώμα σου χωρίς ενεργειακά καύσιμα και ο μεταβολισμός σου αρχίζει να τρέχει με πιο αργούς ρυθμούς. Όσο περισσότερα γεύματα προσπερνάς, τόσο πιο αργά κινείται ο μεταβολισμός.

Τι να κάνεις: πες ναι στο φαγητό κάθε τέσσερις ώρες. Έτσι θα αποφύγεις την λιγούρα για ζάχαρη ή αλάτι ή άλλα λιπαρά.

  1. Τρως πολύ γρήγορα

Το πρόβλημα: από τη στιγμή που ξεκινάς να τρως, απαιτούνται δεκαπέντε με είκοσι λεπτά για να αισθανθείς χορτάτη. Το να τρως πολύ γρήγορα σημαίνει πως θα καταναλώσεις περισσότερη τροφή απ’ όση χρειάζεσαι πραγματικά και θα κουβαλάς το φούσκωμα για πολλές ώρες αργότερα.

Τι να κάνεις: προσπάθησε να μασάς αργά και σε μικρές μπουκιές. Όχι μόνο θα μειωθεί η ποσότητα φαγητού που καταναλώνεις αλλά θα ευχαριστιέσαι καλύτερα το φαγητό.

  1. Τρως μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή

Το πρόβλημα: η επιστήμη έχει αποδείξει πως οι άνθρωποι που καταναλώνουν τροφή ενώ το μυαλό τους είναι απασχολημένο σε κάποια άλλη εργασία, τρώνε περισσότερο και χωρίς να το σκεφτούν.

loading...

Τι να κάνεις: φτιάξε και ακολούθησε έναν κανόνα που θα λέει πως δεν θα τρως πουθενά αλλού παρά στο τραπέζι της κουζίνας. Συγκεντρώσου στην διαδικασία του φαγητού αυτή κάθε αυτή και το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει.

  1. Τρως δήθεν υγιεινά πιάτα κάθε φορά που βγαίνεις έξω

Το πρόβλημα: μπορεί να σου φαίνεται καλή ιδέα το να φας μια σαλάτα παρά ένα μπέργκερ ή μια μπριζόλα κάθε φοράς που γευματίζεις εκτός σπιτιού, όμως η ιδέα αυτή μπορεί να επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Γιατί αν διαλέξεις μια σαλάτα με έξτρα σος και αυγό και πολλά τυριά, θα φορτωθείς με τόσες θερμίδες όσες θα έπαιρνες από δύο μπριζόλες.

Τι να κάνεις: κάθε φορά που βγαίνεις έξω για φαγητό, προτίμησε τα στεγνά πιάτα κυρίως ψητό κρέας με ρύζι. 

  1. Χρησιμοποιείς μεγάλα πιάτα

Το πρόβλημα: όπως συμβαίνει με τις μερίδες του φαγητού έτσι και το μέγεθος των πιάτων έχει μεγαλώσει τα τελευταία 50 χρόνια. Και ξέρεις πόσο μεγάλο ρόλο παίζει το μέγεθος. Όσο μεγαλύτερο το πιάτο, τόσο λιγότερο το φαγητό που το πλαισιώνει ή τουλάχιστον έτσι σου φαίνεται. Το μυαλό μπορεί εύκολα να ξεγελαστεί από την εμφάνιση ενός πιάτου.

Τι να κάνεις: άλλαξε τα πιάτα του νοικοκυριού σου με άλλα μετρίου μεγέθους.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …