Κυριακή , Ιούλιος 22 2018
Home / Δίαιτα / Πεντανόστιμο ριζότο καλαμποκιού!

Πεντανόστιμο ριζότο καλαμποκιού!

Γρήγορο, κρεμώδες και γευστικό, το ριζότο είναι από τα πιο αγαπημένα πιάτα στον κόσμο. Ταιριάζει σε όλες τις εποχές και είναι εξαιρετικά απολαυστικό και θρεπτικό. Πιάτο με ιταλική φινέτσα και λεπτή γεύση, το ριζότο μπορεί να προστεθεί στην καθημερινή μας διατροφή. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και θα έχετε το τέλειο ριζότο σε 30 λεπτά.

Υλικά

  • ζωμός- 4 φλιτζάνια λαχανικών ή κότας
  • καλαμπόκι – 1 φλιτζάνι
  • ελαιόλαδο – 2 κ.σ. έξτρα παρθένο
  • κρεμμύδι- 1 μικρό , σε κυβάκια (ή 3 φρέσκα κρεμμυδάκια)
  • ρύζι- 1 1/2 φλιτζάνια αρμπόριο ή άλλο ρύζι για ριζότο
  • κρασί – 1/2 φλιτζάνι λευκό , ξηρό
  • ανθότυρο- 1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένο (ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας)
  • παρμεζάνα – 1/4 φλιτζανιού
  • βούτηρο – 2 κ.σ.
  • κρεμμύδι φρέσκο – Το πράσινο μέρος από φρέσκα κρεμμυδάκια και μυρωδικά της αρεσκείας μας, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό λαχανικών ή κότας να πάρει μία βράση. Τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.

loading...

Σε μεγαλύτερη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σωτάρουμε για 2 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας, μέχρι οι κόκκοι να γίνουν διάφανοι. Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί, για 1 λεπτό περίπου.

Παίρνουμε μία κουτάλα και βάζουμε  λίγο από το ζεστό ζωμό που έχουμε κρατήσει μέσα στο ρύζι. Χρονομετρούμε 20 λεπτά. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το ρύζι μέχρι νααπορροφήσει το ζωμό και τότε προσθέτουμε άλλη μία κουταλιά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο ζωμός (θα χρειαστεί 20-25 λεπτά).

Περίπου στα μέσα της διαδικασίας προσθέτουμε το καλαμπόκι. Όταν όλος ο ζωμός έχει απορροφηθεί και έχουν περάσει τα 20 λεπτά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί και το βούτυρο.

Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσουν το τυρί και το βούτυρο. Πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη παρμεζάνα και μυρωδικά της αρεσκείας μας.  Σερβίρεται ζεστό.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …