Πέμπτη , Αύγουστος 22 2019
Home / Διατροφή / Παχαίνουν τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεϊνη;

Παχαίνουν τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεϊνη;

Μελέτη στην οποία μετείχαν 4.000 άντρες και γυναίκες από τέσσερις χώρες, ηλικίας 40-59 ετών, κατέληξε στο ότι οι πιο αδύνατοι άνθρωποι του πλανήτη είναι αυτοί που καταναλώνουν τις μεγαλύτερες ποσότητες υδατανθράκων. Το ανησυχητικό είναι ότι τα άτομα που κατανάλωναν τις υψηλότερες ποσότητες πρωτεϊνης ήταν τα παχύτερα.

“Χωρίς εξαιρέσεις, η δίαιτα με υψηλή ποσότητα σύνθετων υδατανθράκων και φυτικής πρωτεϊνης συσχετίζεται με χαμηλή σωματική μάζα”, είχε δηλώσει η επικεφαλής της μελέτης Linda Van Horn από το Πανεπιστήμιο Νορθουέστερν σε συνέντευξη Τύπου η οποία προβλήθηκε στο Ρόιτερς. “Οι δίαιτες με υψηλή πρόσληψη πρωτεϊνης συσχετίζονται με αυξημένο σωματικό βαρος”.vegan-protein

loading...

Ασφαλώς, αυτό δεν σημαίνει ότι οι αγαπημένοι μας λουκουμάδες, οι τηγανιτές πατάτες, οι μακαρονάδες και το λευκό ψωμί θα μας βοηθήσουν να αδυνατήσουμε. Μόνο οι σύνθετοι υδατάνθρακες που απαντούν στα δημητριακά, τα φρούτα, τα λαχανικά, τους σπόρους, τους ξηρούς καρπούς και τα όσπρια, μπορούν να καλύψουν τις ενεργειακές απαιτήσεις του οργανισμού. Αξιοσημείωτο είναι το εύρημα ότι όσο περισσότερη ζωική πρωτεϊνη καταναλώνει ένα άτομο τόσο πιο αυξημένο είναι το βάρος.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …