Παρασκευή , Σεπτέμβριος 22 2017
Home / Μαγειρική / Πατατοσαλάτα με τη φλούδα και μυρωδικά

Πατατοσαλάτα με τη φλούδα και μυρωδικά

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κιλά πατάτες μακρουλές με τη φλούδα κομμένες σε δάκτυλα ή κομμάτια
  • 1 κ.σούπας χονδρό αλάτι
  • 9 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ.σούπας σπόρους μουστάρδας
  • 3 μέτρια πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σύπας λευκό ξύδι
  • 1 κ.σούπας μουστάρδα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαϊντανό για το σερβίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

loading...
  • Πλύνε πολύ καλά τις πατάτες και βάλε τες να βράσουν σε μπόλικο νερό μαζί με τη μία κουταλιά αλάτι.
  • Μόλις πάρουν βράση, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 10 λεπτά.
  • Στράγγιξέ τες και άπλωσέ τες να κρυώσουν ελαφρά.
  • Ζέστανε 3 κουταλιές από το λάδι σε μικρό σκεύος σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίξε τους σπόρους της μουστάρδας ανακατεύοντας μέχρι να σκάσουν οι σπόροι, περίπου 2 λεπτά.
  • Ρίξε το λάδι με τους σπόρους σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Ζέστανε άλλες δύο κουταλιές λάδι σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίξε τα πράσα, αλάτισε και μαγείρεψε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 10-12 λεπτά.
  • Ανακάτεψε τις υπόλοιπες 4 κουταλιές λάδι, το ξύδι, τη μουστάρδα και μία κουταλιά της σούπας νερό μέσα στο μπολ με το λάδι με τους σπόρους.
  • Ρίξε τις πατάτες και τα πράσα.
  • Ανακάτεψε να πάει το λάδι παντού.
  • Αλατοπιπέρωσε.
  • Σέρβιρε με λίγο φρέσκο ή ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και λίγο μαϊντανό.

Αξίζει να δείτε...

Σάλτσα με λαχανικά

Περιγραφή Υπέροχη σάλτσα λαχανικών που θα εντυπωσιάσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Συνοδεύει τέλεια ότι ...