Τετάρτη , Απρίλιος 24 2019
Home / Uncategorized / Πασχαλίτσες από ντοματίνια

Πασχαλίτσες από ντοματίνια

Όμορφες πασχαλίτσες για να δώσετε μία πασχαλινή αλλά και ανοιξιάτικη νότα στο τραπέζι σας!

Τι χρειαζόμαστε:

  • κρακεράκια
  • τυρί κρέμα στη γεύση που θέλουμε
  • ντοματίνια
  • ελιές μαύρες κομμένες
  • πάστα ελιάς
  • ξύλινο καλαμάκι
1) Απλώνουμε το τυρί στα κρακεράκια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε αλοιφή ή ντιπ θέλετε από Guacamole μέχρι ντιπ γιαουρτιού! Εγώ χρησιμοποίησα τυρί Φιλαδέλφεια με σολομό και άνηθο.
2) Πλένουμε τα ντοματίνια και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Τα κόβουμε στη μέση και μετά κάθε κομμάτι πάλι στη μέση. Βάζουμε σε κάθε κρακεράκι δύο κομμάτια ενωμένα στη μία άκρη.
3) Για το κεφάλι της πασχαλίτσας χρησιμοποιούμε κομμένες ελιές. Μπορείτε να τις βρείτε σε βάζο ή σε ορισμένες υπεραγορές, χύμα.
4) Οι βουλίτσες της πασχαλίτσας γίνονται με πάστα ελιάς. Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας λιώνοντας στο μούλτι κομμένες ελιές ή να αγοράσετε βαζάκι με έτοιμη πάστα. Για να τις σχηματίσουμε χρησιμοποιούμε ένα ξύλινο καλαμάκι. Παίρνουμε λίγη πάστα (πολύ λίγη) με το καλαμάκι και την τοποθετούμε στο «φτερό» της πασχαλίτσας. Σε κάθε φτερό, βάζουμε σε 3 σημεία.
5) Εγώ σχημάτισα και ματάκια χρησιμοποιώντας τυρί, με τον ίδιο τρόπο που έκανα τις βούλες. Μπορείτε όμως να παραλείψετε αυτό το στάδιο αν νομίζετε ότι είναι χρονοβόρο. Οι πασχαλίτσες είναι έτοιμες!

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …