Πέμπτη , Ιανουάριος 18 2018
Home / Μαγειρική / Γλυκά / Παραδοσιακά γεμιστά μελομακάρονα

Παραδοσιακά γεμιστά μελομακάρονα

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη ζύμη:

  • 750γρ. φαρίνα απ
  • 1,5 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 1/2 κ.γ.σόδα
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 κ.σ. κοπανισμένα κανελογαρύφαλλα

Για το σιρόπι:

  • 2 ποτήρια νερό
  • 1,5 ποτήρι μέλι
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας

Για την γέμιση και το γαρνίρισμα:

loading...
  • 1 κούπα τριμμένα καρύδια
  • Πώς το κάνουμε:

    1. Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά της ζύμης μας μαζί σε ένα μπόλ και μετά προσθέτουμε τα στεραιά και ανακατεύουμαι καλά να γίνει ένα ομογενές μείγμα.
    2. Πέρνουμε λίγη από την ζύμη που έχουμε φτιάξει την ανοίγουμε στη παλάμη μας και βάζουμε 1/2 κουταλάκι καρύδι τριμμένο, κλείνουμε το μελομακάρονο και το τοποθετούμε στο τάψι που έχουμε στρώσει με λαδόκολα.
    3. Ψήνουμε τα μελομακάρονα στους 180°C για 30λεπτά.
    4. Αφού ψηθούν τα μελομακάρονα και κρυώσουν ετοιμάζουμε το σιρόπι.
    5. Βράζουμε όλα τα υλικά μάζι και αφού πάρει μια-δυο βράσεις το αποσύρουμε απο την φωτιά αφαιρούμε την κανέλα και βουτάμε μέσα τα μελομακάρονα, τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο καρύδι.

Αξίζει να δείτε...

Μελομακάρονα με λίγες θερμίδες!

Δοκιμάστε να φτιάξετε τα μελομακάρονα που προτείνουν οι διαιτολόγοι για όσους δε θέλουν να επιβαρυνθούν ...