Κυριακή , Ιανουάριος 21 2018
Home / Διατροφή / Παπαρδέλες με μοσχαρίσια μάγουλα!!

Παπαρδέλες με μοσχαρίσια μάγουλα!!

Υλικά:

loading...
  • 1 κιλό μοσχαρίσια μάγουλα ή μοσχάρι για κατσαρόλα
  • 500γρ. παπαρδέλες
  • 400γρ. ντομάτες (ψιλοκομμένες)
  • 500ml ζωμό βοδινού
  • 1 κρεμμύδι (καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (καθαρισμένες)
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Μαύρο πιπέρι
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους  150 βαθμούς. Τοποθετούμε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε το μοσχάρι από τις δύο πλευρές και το σοτάρουμε. Μόλις ροδίσει, το βγάζουμε από το τηγάνι και το βάζουμε στην άκρη. Στο άδειο τηγάνι βάζουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και  το φύλλο δάφνης και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να ροδίσουν στις άκρες. Ξανά ρίχνουμε το κρέας στο τηγάνι και προσθέτουμε το κρασί για να ντεγκλασάρουμε το τηγάνι, δηλαδή ξύνουμε τους στερεοποιημένους χυμούς, διαλύοντας το με το κρασί. Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον ζωμό βοδινού, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το κρέας στη φωτιά μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει. Έπειτα ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μία μπρεζιέρα (κατσαρόλα χωρίς πλαστικά μέρη) και τα σκεπάζουμε με το καπάκι, φροντίζοντας να μην την κλείσει τελείως, για να φεύγει ο ατμός. Τοποθετούμε την μπρεζιέρα στο φούρνο για 3 ½ με 4 ώρες μέχρι το κρέας να γίνει πολύ μαλακό και η σάλτσα πηχτή. Στις 2 ώρες περίπου ελέγχουμε την ποσότητα του νερού και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα. Μαγειρεύουμε τις παπαρδέλες μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Αξίζει να δείτε...

Αυγά: πόσα πρέπει να καταναλώνουμε;

Το αυγό μαζί με το γάλα αποτελούν τις μόνες πλήρεις φυσικές τροφές, δηλαδή περιέχουν όλα ...