Σάββατο , Απρίλιος 21 2018
Home / Μαγειρική / Γλυκά / Παγωτό light με γιαούρτι και ροδάκινο

Παγωτό light με γιαούρτι και ροδάκινο

Υλικά
500 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
200 ml. κρέμα γάλακτος χαμηλή σε λιπαρά
500 γραμ. ροδάκινα ώριμα ή νεκταρίνια (τα ζυγίσουμε αφού τους αφαιρέσουμε το κουκούτσι και τη φλόυδα)
1 κούπα άχνη ή 2/3 στέβια ή άλλο γλυκαντικό
Διαδικασία
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα ροδάκινα. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαγαζί προσαρμόζοντας τη γλυκαντική ουσία ανάλογα με τη επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε, γιατί π.χ. η στέβια είναι πιο γλυκιά από την ασπαρτάμη ή τη φρουκτόζη και φυσικά και το πόσο ώριμα είναι τα ροδάκινα. Χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υλικά για να ενοποιήθούν και τα βάζουμε στην παγωτομηχανή ή αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, ρίχνουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ και το τοποθετούμε σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη στην κατάψυξη. Ανά 30 λεπτά για 4-5 ώρες βγάζουμε το μπολ και το χτυπάμε με το μίξερ για να εγκλωβίσουμε αέρα μέσα στο μείγμα του παγωτού.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή ...