Πέμπτη , Ιούλιος 27 2017
Home / Μαγειρική / Γλυκά / Παγωτό light με γιαούρτι και ροδάκινο

Παγωτό light με γιαούρτι και ροδάκινο

Υλικά
500 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
200 ml. κρέμα γάλακτος χαμηλή σε λιπαρά
500 γραμ. ροδάκινα ώριμα ή νεκταρίνια (τα ζυγίσουμε αφού τους αφαιρέσουμε το κουκούτσι και τη φλόυδα)
1 κούπα άχνη ή 2/3 στέβια ή άλλο γλυκαντικό
Διαδικασία
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα ροδάκινα. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαγαζί προσαρμόζοντας τη γλυκαντική ουσία ανάλογα με τη επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε, γιατί π.χ. η στέβια είναι πιο γλυκιά από την ασπαρτάμη ή τη φρουκτόζη και φυσικά και το πόσο ώριμα είναι τα ροδάκινα. Χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υλικά για να ενοποιήθούν και τα βάζουμε στην παγωτομηχανή ή αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, ρίχνουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ και το τοποθετούμε σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη στην κατάψυξη. Ανά 30 λεπτά για 4-5 ώρες βγάζουμε το μπολ και το χτυπάμε με το μίξερ για να εγκλωβίσουμε αέρα μέσα στο μείγμα του παγωτού.

Αξίζει να δείτε...

Τips για φθηνό και ποιοτικό φαγητό!

Αναρωτιέσαι: Πώς μπορώ να τρώω υγιεινά, ποιοτικά και χορταστικά χωρίς να ξοδεύω πολλά χρήματα; Μην ...