Τρίτη , Οκτώβριος 17 2017
Home / Διαιτολόγοι - Διατροφολόγοι / Παγωτό χωρίς ζάχαρη!

Παγωτό χωρίς ζάχαρη!

Θέλετε να φάτε ένα γευστικό παγωτό, αλλά παράλληλα είστε και σε δίαιτα; Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό παγωτό με πολύ λίγες θερμίδες αφού… δεν έχει ζάχαρη!

Οι μερίδες που προκύπτουν είναι για 10 άτομα. Ο χρόνος που χρειάζεται για την προετοιμασία είναι 30′ και ακόμη 5 ώρες για την ψύξη!

Υλικά

300 ml γάλα

2 βανίλιες σκόνη

4 κρόκοι αυγών

100 γρ. φυσική γλυκαντική ουσία

300 ml φυσικό γιαούρτι

Για τις φράουλες:

150 γρ. φράουλα ή βατόμουρα ψιλοκομμένα

Διαδικασία

loading...

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε το πλήρες γάλα και την βανίλια. Βάλτε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 7΄μέχρι να ζεσταθεί το γάλα.  Σε ένα μεταλλικό μεσαίο μπολ ρίξτε τη γλυκαντική ουσία, τους κρόκους αυγών και χτυπήστε με μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα για 4΄μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει. Με μια βαθιά κουτάλα πάρτε ζεστό γάλα και ρίξτε στο μείγμα με τα αυγά. Ανακατέψτε γρήγορα με. Ρίξτε το ζεστό μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα με το γάλα. Ανακατέψτε με την ξύλινη κουτάλα και αφήστε σε χαμηλή φωτιά για 6΄μέχρι να πήξει το μείγμα. Κατεβάστε από την φωτιά την κατσαρόλα και αδειάστε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ αφήστε το για 20΄και καλύψτε με διάφανη μεμβράνη. Βάλτε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια βγάλτε το μείγμα από το ψυγείο. Ρίξτε το γιαούρτι και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης. Βάλτε σε ένα μεταλλικό μακρόστενο μπολ το παγωτό σε στρώσεις και ενδιάμεσα ρίξτε της φράουλες ή τα βατόμουρα. Κλείστε το μπολ με το καπάκι. Τοποθετήστε το παγωτό στην κατάψυξη για 4 ώρες. Βγάλτε τα παγωτά από την κατάψυξη 5 λεπτά πριν τα σερβίρετε και με ένα σκούπ βγάλτε μπάλες παγωτό και βάλτε της σε μπολ ή σε γυάλινο ποτήρι.

Αξίζει να δείτε...

Ρεβίθια με σπανάκι και κοτόπουλο

Συστατικά 500 γρ. σπανάκι ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των λαχανικών 100 γρ. παξιμάδια ολικής 2 ...