Πέμπτη , Ιούλιος 27 2017
Home / Διατροφή / Πίτσα πεπερόνι με λίγες θερμίδες

Πίτσα πεπερόνι με λίγες θερμίδες

ΥΛΙΚΑ

  • Zύμη για πίτσα (περίπου 500γρ.) [δες τη συνταγή παρακάτω]
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο
  • 1/2 φλιτζάνι bbq sauce [Δες τη συνταγή παρακάτω]
  • 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 500γρ. πεπερόνι σε φέτες (18 φέτες περίπου)
  • 10 ελιές καλαμών χωρίς το κουκούτσι
  • 1 φλιτζάνι διάφορα τυριά τριμμένα (cheddar, gooda, μοτσαρέλα, έμενταλ)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC
  • Βάλε την ζύμη σε ένα μπολ ραντισμένο με ελαιόλαδο και άφησε να σταθεί για 15 λεπτά
  • Πασπάλισε ένα στρογγυλό ταψάκι με καλαμποκάλευρο και στρώσε πάνω τη ζύμη
  • Άπλωσε τη BBQ sauce και στρώσε από πάνω τα κρεμμυδάκια, το πεπερόνι και τις ελιές. Πασπάλισε με το τυρί και βάλε στο φούρνο
  • Ψήσε για 20 λεπτά περίπου να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα η ζύμη
Ζύμη ολικής άλεσης

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 1 κ.σ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  • Λιώσε τη ζάχαρη σε χλιαρό νερό και πρόσθεσε την μαγιά. Άφησε το μείγμα να σταθεί 10 λεπτά
  • Πρόσθεσε το ελαιόλαδο και το αλάτι
  • Στη συνέχεια ανακάτεψε το αλεύρι ολικής άλεσης και 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις και πρόσθεσέ το σιγά, σιγά να γίνει μια ζύμη
  • Βγάλε τη ζύμη και δούλεψέ τη σε επιφάνεια εργασίας πασπαλισμένη με αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Βάλε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ και γύρισέ τη να λαδωθεί από όλες τις πλευρές σκέπασε με πετσέτα και άφησε να διπλασιαστεί για περίπου 1 ώρα
  • Στη συνέχεια χώρισε τη ζύμη σε δύο μέρι και άφησε ακόμη 45 λεπτά να πάρει περισσότερο όγκο
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220oC άνοιξε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψάκι όσο πιο λεπτή μπορείς
  • Αν θέλεις μπορείς να την ψήσεις για 10-15 λεπτά σκέτη και στη συνέχεια να προσθέσεις τα υλικά
BBQ sauce

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλιτζάνια ketchup
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1/2 φλιτζάνι μηλόξυδο
  • 5 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόρδο
  • 1/2 κ.σ. σιναπόσπορο σε σκόνη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.χ.  Worcestershire sauce

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  • Πρόσθεσε όλα τα υλικα σε ένα κατσαρολάκι και άφησε να πάρει βράση
  • Χαμήλωσε τη φωτιά, αφήνοντας τη sauce να σιγοβράσει σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, ανακτεύοντας ανά διαστήματα
  • Για να έχει αυτή την υφή και γεύση πρέπει η sauce να σιγοβράσει για περισσότερη από 1 ώρα για να «καεί» η ζάχαρη και να πάρει τη γεύση που πρέπει
  • Αποθήκευσε αφού κρυώσει σε γυάλινα βαζάκια

Αξίζει να δείτε...

Παγωτό ή frozen yogurt; Ποια είναι η καλύτερη επιλογή;

Ποιο να προτιμήσουμε όταν πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε επιλογή και γιατί; Τόσο το frozen yogurt ...