Τετάρτη , Ιούλιος 17 2019
Home / Διατροφή / Πέντε τρόφιμα που καταπολεμούν το άγχος!

Πέντε τρόφιμα που καταπολεμούν το άγχος!

Η αντιμετώπιση του άγχους συνήθως επιτυγχάνεται με τη φαρμακευτική αγωγή και την ψυχοθεραπεία, όμως οι ειδικοί τονίζουν ότι και οι μικρές αλλαγές στη διατροφή μας παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο.

Η αντιμετώπιση του άγχους συνήθως επιτυγχάνεται με τη φαρμακευτική αγωγή και την ψυχοθεραπεία, όμως οι ειδικοί τονίζουν ότι και οι μικρές αλλαγές στη διατροφή μας παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο.

Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή και η συστηματική γυμναστική βελτιώνουν τη διάθεσή μας και μας δίνουν πολύτιμη ενέργεια. Δείτε ποιες είναι οι 5 τροφές που μας βοηθούν να καταπολεμήσουμε το καθημερινό άγχος.

1. Λιπαρά ψάρια

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Οχάιο έδειξε ότι τα Ω-3 λιπαρά οξέα συμβάλλουν στη μείωση του άγχους κατά 20%. Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός είναι εξαιρετική πηγή αυτών των υγιεινών λιπαρών.

2. Χαμομήλι

Το χαμομήλι έχει φυσικές θεραπευτικέ ιδιότητες, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται ως γιατρικό εδώ και αιώνες. Και η σύγχρονη Επιστήμη όμως επιβεβαιώνει τα οφέλη του. Έρευνα που δημοσιεύεται στην επιστημονική επισκόπηση Journal of Clinical Psychopharmacology δείχνει ότι το εκχύλισμα από χαμομήλι δρα ενάντια στο άγχος στα άτομα που πάσχουν από γενικευμένη αγχώδη διαταραχή (GAD).

loading...

3. Αυγά

Ο εγκέφαλος χρειάζεται τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β για την καλή λειτουργία του. Η έλλειψη βιταμίνης Β έχει σαν αποτέλεσμα τη σύγχυση, την ευερεθιστότητα και το έντονο άγχος, αναφέρει μελέτη στο Psychology Today. Το μοσχάρι, το χοιρινό και τα αυγά είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β.

4. Προβιοτικά

Είναι γνωστό πως ο εγκέφαλός μας επικοινωνεί με το στομάχι μας. Μελέτες υποδεικνύουν ότι τα βακτήρια που ζουν και αναπαράγονται στο γαστρεντερικό παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία. Τα «καλά» βακτήρια του στομάχου, δηλαδή τα προβιοτικά, συμβάλλουν σημαντικά στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2011 στην Ιρλανδία έδειξε ότι τα προβιοτικά περιορίζουν τα συμπτώματα στρες, άγχους και κατάθλιψης.

5. Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι περιέχει ένα αμινοξύ που ονομάζεται Λ-θεανίνη, το οποίο έχει αποδειχθεί πως επιφέρει τη χαλάρωση με φυσικό τρόπο.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …