Τετάρτη , Φεβρουάριος 21 2018

Ομελέτα

Συστατικά
  • 3 φρέσκα μεγάλα αυγά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. γραβιέρα
Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

10 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

loading...
1
Μερίδα/ες
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και ξεκινάμε να χτυπάμε τα αυγά μας με ένα πιρούνι.
  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λάδι, το απλώνουμε παντού και μετράμε 30’’ για να κάψει.
  • Μόλις αρχίσει το λάδι να φεύγει από το κέντρο του τηγανιού, ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Δε γυρνάμε την ομελέτα. Με ένα κουτάλι παίρνουμε την άκρη, την πάμε προς τα μέσα και το κενό το καλύπτουμε με το αυγό που δεν έχει ακόμα ψηθεί.
  • Όταν είναι έτοιμο το αυγό, κλείνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το θυμάρι και τρίβουμε λίγη γραβιέρα.
  • Παίρνουμε το τηγάνι, γυρνάμε με το χέρι και σερβίρουμε. Δεν πρέπει να έχει πάρει χρώμα και εσωτερικά να είναι ζουμερή.
  • Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε θυμάρι και γραβιέρα.

Αξίζει να δείτε...

Γιορτές, κιλά και παιδί. Πως μπορεί να χάσει τα κιλά των γιορτών το παιδί μου;;

Τις περισσότερες φορές μαζί με τις διακοπές του σχολείου, την ξεκούραση και τον Άγιο Βασίλη ...