Κυριακή , Φεβρουάριος 24 2019
Home / Διατροφή & Υγεία / Οι 9 πλούσιες τροφές με σίδηρο – Σύμμαχος για τον οργανισμό σας!

Οι 9 πλούσιες τροφές με σίδηρο – Σύμμαχος για τον οργανισμό σας!

Η αύξηση της πρόσληψης σιδήρου από τις τροφές, δεν πρέπει να είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να γνωρίζετε ποιές από τις τροφές που τρώτε είναι πλούσιες σε σίδηρο, και να αρχίσετε να φτιάχνετε τα κατάλληλα γεύματα που θα σας αρέσουν κιόλας. Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν πρόκειται για βιταμίνες και ιδιαίτερα για την πρόσληψη του σιδήρου από τις τροφές, έχουν ελάχιστες γνώσεις.

Οι περισσότεροι άνθρωποι λόγω του καθημερινού στρες και λόγω έλλειψης χρόνου, τείνουν να παραμελούν τις διατροφικές τους συνήθειες, πιστεύοντας πως ένα ισορροπημένο γεύμα, χρειάζεται αρκετό χρόνο για να το ετοιμάσουν. Λάθος! Με αυτό τον τρόπο, καταφεύγουν στην κατανάλωση του εύκολου και γρήγορου φαγητού, ενώ οι κακές διατροφικές συνήθειες μπορεί συχνά να οδηγήσουν σε πολλά και σημαντικά προβλήματα υγείας. Μία από τις κοινές διατροφικές ελλείψεις, είναι η έλλειψη σιδήρου. Αυτό το πρόβλημα παρουσιάζεται συχνά όταν ένα άτομο δεν τρώει αρκετές τροφές πλούσιες σε σίδηρο. Το σιδήρου είναι ιδιαίτερα απαραίτητο για τις ζωτικές λειτουργίες του σοργανισμού. Οι χαμηλές ποσότητες σιδήρου στο σώμα μπορεί να προκαλέσουνασθένειες, όπως η αναιμία, η οποία με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει και σεπερισσότερα προβλήματα.

Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για την αύξηση των μυών, ενώ κρατάει και το αίμα υγιές.Για ένα άτομο που έχει έλλειψη σιδήρου, συνιστάται ιδιαίτερα να τρώει τροφές πλούσιες σε σίδηρο, όπως οι παρακάτω.  

Δείτε τις 10 πιό πλούσιες τροφές με σίδηρο:

loading...

1. Τα ψάρια και τα οστρακοειδή όπως τα μύδια, τα στρείδια, οι αντσούγιες και οι σαρδέλες είναι γνωστό ότι είναι πλούσια σε σίδηρο. Αυτά τα τρόφιμα περιέχουν επίσης πρωτεΐνες με μικρό συνδετικό ιστό που τις καθιστούν εύκολες να αφομοιωθούν και να απορροφηθούν από τον οργανισμό.

2. Η μαγιά και το ψωμί ολικής αλέσεως, μπορεί να είναι μια μεγάλη πηγήενζύμων, βιταμινών και μετάλλων όπως ο σίδηρος, ο χαλκός, το κοβάλτιο και το μολυβδαίνιο.
 

3. Τα πουλερικά και τα ζωικά προϊόντα, όπως το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, η πάπια, και το συκώτι, που έχουν 40% περιεκτικότητα σε σίδηρο τόσο για το λευκό κρέας όσο και για το κόκκινο κρέας.
 

4. Τα φυλλώδη λαχανικά, το μπρόκολο που έχει 0,6 χιλιοστόγραμμα σιδήρου για κάθε ½ φλιτζάνι. Η γογγύλια που έχει 0,3 mg σιδήρου, είναι πλούσια σε ασβέστιο,φώσφορο και μαγνήσιο, αλλά φτωχή σε θερμίδες. Τα λάχανα είναι επίσης πλούσια σε σίδηρο.

5. Τα όσπρια. Σύμφωνα με έρευνες, τα ρεβίθια και τα φασόλια έχουν την καλύτερη περιεκτικότητα σε σίδηρο. Τα ξηρά φασόλια και ο αρακάς είναι σημαντικές πηγές σιδήρου, ειδικά για τις έγκυες γυναίκες και τα μικρά παιδιά.

6. Το κόκκινο κρέας όπως το μοσχάρι, το χοιρινό, το αρνί, το συκώτι και άλλα κρέατα. – Οι ειδικοί συνιστούν μια μέτρια μερίδα από αυτά τα κρέατα, ενώ η υπερβολικήκατανάλωση μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την καρδιά.

 
7. Τα αποξηραμένα φρούτα, όπως τα δαμάσκηνα και οι σταφίδες.
 

8. Οι αγκινάρες.
 

9. Και οι κρόκοι αυγών.

Τώρα θέλετε να έχετε περισσότερη ενέργεια, να είστε πιο υγιείς, να φαίνεστε πιό νέοι, να χάσετε βάρος και να αποτοξινωθεί το σώμα σας; Μπορείτε να τρότε τις παραπάνω τροφές με σίδηρο και θα δείτε σημαντικά αποτελέσματα στην υγεία και την ενέργειά σας γενικότερα.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …