Τετάρτη , Οκτώβριος 17 2018
Home / Διατροφή & Υγεία / Οι πιο πλούσιες τροφές σε Χοληστερίνη
Closeup of a cooked english breakfast

Οι πιο πλούσιες τροφές σε Χοληστερίνη

Αν έχετε υψηλή χοληστερίνη τότε το πρώτο που πρέπει να προσέξετε είναι τα κορεσμένα λιπαρά και τη χοληστερίνη που προσλαμβάνεται μέσα από τα τρόφιμα που καθημερινά καταναλώνετε.

Ποιες είναι οι τροφές

• Παγωτό: Ίσως η μεγαλύτερη παγίδα. Αγαπημένη γεύση, που αποτελεί ένα κλασσικό «καταφύγιο» δροσιάς στη διατροφή μας. Παρόλα αυτά, λόγω του γάλακτος που περιέχει, και του αυγού και της σοκολάτας που μπορεί να περιέχει, αποτελεί μια πηγή κορεσμένων λιπαρών και χοληστερίνης. Ιδιαιτέρως το παρφέ και η σοκολάτα.

• Κόκκινο κρέας: Το μπάρμπεκιου με διάφορα κρεατικά, κιμά, μπριζόλες, καλαμάκια κ.ά., μπορεί αν γίνεται συχνά, να απογειώσει τη χοληστερίνη σας. Κι αυτό καθώς το μοσχάρι και το χοιρινό είναι πολύ πλούσια σε κορεσμένα κυρίως λιπαρά αλλά και χοληστερίνη.

loading...

• Ποπ κορν στο σινεμά: Το βούτυρο μυρίζει από μακριά όταν παίρνετε ένα ποπ κορν στο σινεμά. Αυτό από μόνο του είναι επιβαρυντικό.

• Θαλασσινά: Καλοκαιράκι, ουζάκι στην παραλία και για όσους ακόμη το αντέχει η τσέπη τους και θαλασσινά. Τηγανιτό καλαμαράκι, γαρίδα και όλα τα παρελκόμενα. Προσοχή όμως, όλα τα θαλασσινά περιέχουν χοληστερίνη και ακόμη περισσότερο τα τηγανιτά πολλά λιπαρά, καθώς επίσης και trans λιπαρά, τα οποία επιβαρύνουν το καρδιαγγειακό μας σύστημα.

• Ροφήματα καφέ: Εδώ δεν μιλάμε για τον κλασσικό καφέ αλλά για ροφήματα τύπου fredoccino. Είναι πολύ πλούσια σε λιπαρά και αν έχετε υψηλή χοληστερίνη καλό είναι να τα αποφεύγετε.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …