Κυριακή , Φεβρουάριος 24 2019
Home / Δίαιτα / Οι Πέντε Χειρότερες Δίαιτες Όλων Των Εποχών!

Οι Πέντε Χειρότερες Δίαιτες Όλων Των Εποχών!

Έναν κατάλογο με τις πέντε πιο επικίνδυνες δίαιτες της μόδας εξέδωσε η Βρετανική Διαιτητική Εταιρεία (BDA), που προειδοποιεί…

ότι ορισμένες από αυτές μπορεί να απειλήσουν τη ζωή εάν αποπειραθεί κάποιος να τις ακολουθήσει!

1) Δίαιτα της Αναπνοής (Breatharian Diet)

Στην κορυφή του καταλόγου βρίσκεται η Δίαιτα της Αναπνοής (Breatharian Diet), η οποία συνιστά αντικατάσταση των τροφίμων και των υγρών με… αέρα και ήλιο.

Η δίαιτα αυτή συνιστά να γίνει πρώτα κάποιος χορτοφάγος, μετά να τρώει μόνο ωμά τρόφιμα, στη συνέχεια μόνο φρούτα, αργότερα μόνο υγρά και στο τέλος τίποτα.

Η BDA λέει πως δεν πρέπει να την ακολουθεί κανείς, διότι είναι αδύνατον να επιζήσει μόνο με οξυγόνο και ήλιο – και όποιος την αποτολμήσει κινδυνεύει από αφυδάτωση, υποσιτισμό και τελικά θάνατο.

2) Δίαιτα του Βιοτύπου (Biotyping Diet)

Ακολουθεί η Δίαιτα του Βιοτύπου (Biotyping Diet), η οποία υπόσχεται ότι με την προσεκτική επιλογή τροφίμων θα μειωθεί το σωματικό λίπος, επειδή θα αλλάξει η ορμονική ισορροπία του οργανισμού.

Η BDA λέει πως αυτή η δίαιτα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε διατροφικά συμπληρώματα και «ψευδοεπιστήμη» με επιλεγμένα «ίχνη» αληθινής επιστήμης (ότι οι ορμόνες παίζουν ρόλο στον μεταβολισμό του λίπους), γι’ αυτό και πρέπει να αποφεύγεται.

3) Δίαιτα χωρίς Γλουτένη (Gluten Free Diet)

Έπεται η Δίαιτα χωρίς Γλουτένη (Gluten Free Diet), που υπόσχεται αδυνάτισμα με αποφυγή των τροφίμων που περιέχουν γλουτένη.

Η γλουτένη είναι ένα μείγμα πρωτεϊνών και κύριο συστατικό στο αλεύρι του σιταριού, της σίκαλης, του κριθαριού και λιγότερο της βρώμης.

Αν και η αποφυγή της γλουτένης είναι απαραίτητη σε όσους πάσχουν από μία εντεροπάθεια που λέγεται κοιλιοκάκη και σε όσους έχουν ευαισθησία στη γλουτένη, δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη επιστημονική απόδειξη πως όταν την αποφεύγουν υγιείς άνθρωποι θα χάσουν βάρος, λέει η BDA.

loading...

4)Δίαιτα της Αλκορεξίας (Alcorexia Diet)

Στην τέταρτη θέση του καταλόγου βρίσκεται η Δίαιτα της Αλκορεξίας (Alcorexia Diet), η οποία συνιστά την κατανάλωση πολύ μικρών ποσοτήτων φαγητού, ώστε να δημιουργηθεί έλλειμμα θερμίδων μέσα στην εβδομάδα που συμπληρώνεται τα Σαββατοκύριακα με αλκοόλ.

Η BDA λέει πως «είναι τρέλα» να μην τρώει κάποιος για να μπορεί να πίνει, διότι αφ’ ενός στερεί τον οργανισμό του από πολύτιμες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, αφ’ ετέρου τον τροφοδοτεί με κάτι που δεν έχει θρεπτική αξία και μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο, εάν υπερκαταναλωθεί.

5) Δίαιτα Ducan (Ducan Diet)

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Δίαιτα Ducan (Ducan Diet), η οποία περιέχει πολλές πρωτεϊνες και λίγους υδατάνθρακες, και προωθείται ως τρόπος ταχείας απώλειας βάρους.

Η BDA λέει πως ακόμα και ο ιδρυτής της, ο Γάλλος γιατρός Πιερ Ντουκάν, του οποίου η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος αφαιρέθηκε νωρίτερα εφέτος, προειδοποιεί ότι μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη ενέργειας, δυσκοιλιότητα, κακοσμία του στόματος και ανάγκη για λήψη διατροφικών συμπληρωμάτων.

«Ο κόσμος πρέπει πια να το πάρει απόφαση: δεν υπάρχουν μαγικές δίαιτες ούτε σούπερ τρόφιμα που θα “ξεκλειδώσουν” το σώμα για να χάσει εύκολα και γρήγορα τα περιττά κιλά», δήλωσε η διαιτολόγος και εκπρόσωπος της BDA» .

«Όταν ο κόσμος έχει πονόδοντο, πάει στον οδοντίατρο. Όταν νιώθει άρρωστος, πάει στον γιατρό. Όταν, όμως, θέλει να αδυνατίσει, είναι έτοιμος να πιστέψει το οτιδήποτε και τον οποιονδήποτε».

«Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν αποδίδει, ενώ κάποια είναι εξαιρετικά επικίνδυνα. Και αυτό δεν αλλάζει, όσοι διάσημοι κι αν εμφανιστούν να υιοθετούν την μία ή την άλλη δίαιτα».

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …