Σάββατο , Αύγουστος 18 2018
Home / Δίαιτα / Οι νέες υπερτροφές έχουν ένα κοινό!

Οι νέες υπερτροφές έχουν ένα κοινό!

Οι νέες υπερτροφές είναι μαύρες! Και αξίζουν μια θέση στη διατροφή σου.

Τα σκούρα τρόφιμα, έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών από τις ανοιχτόχρωμες τροφές, εξαιτίας της υψηλής πυκνότητάς τους σε φυτικές χρωστικές. Τις παρακάτω υπερτροφές μπορείς να τις βρεις στην ελληνική αγορά είτε σε super markets είτε σε καταστήματα βιολογικών ή vegan προϊόντων.

Μαύρο τσάι

Το μαύρο τσάι μπορεί να κερδίσει ακόμα και το πράσινο σε θρεπτικά συστατικά αφού περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην αποκατάσταση των μυών μετά από έντονη σωματική άσκηση και τα καρδιαγγεικά νοσήματα.

Η μαύρη ζάχαρη!

Δεν είναι ακριβώς μαύρη αλλά καστανή, αλλά και τι πειράζει! Ημαύρη ζάχαρη έχει λιγότερες θερμίδες από την άσπρη, παράγεται από το ζαχαροκάλαμο και η μελάσα η οποία περιέχει είναι γεμάτη θρεπτικά στοιχεία όπως το ασβέστιο, το κάλιο, ο σίδηρος και το μαγνήσιο.

10. mayrh sokolataΜαύρη σοκολάτα:

Τι να πρωτοπεί κανείς για τη μαύρη σοκολάτα. Ας κρατήσουμε πως η μαύρη σοκολάτα βελτιώνει το κυκλοφορικό, μειώνει την πίεση και προλαμβάνει την καταστροφή των κυττάρων.

loading...

 

Μαύρη μπίρα :maurh mpura

Εάν είσαι σε αναπαραγωγική ηλικία και υποφέρεις από έλλειψη σιδήρου, υπάρχει ένας απολαυστικός
τρόπος για να ενισχύσεις το αίμα σου: όταν βγαίνεις για ποτό, παράγγειλε μαύρη μπίρα.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Science of Food and Agriculture, η μαύρη μπίρα περιέχει σημαντικές ποσότητες σιδήρου (βασικό δομικό συστατικό των ερυθρών αιμοσφαιρίων που μεταφέρουν οξυγόνο σε όλο το σώμα) σε σύγκριση με την ξανθιά και τη μη αλκοολούχα. Στην υγειά σου, λοιπόν με μαύρη μπύρα που βοηθά στην αποτροπή θρόμβων και εμφραγμάτων.

 

black-garlicΤο μαύρο σκόρδο:

Το μαύρο σκόρδο δεν μυρίζει, περιέχει τα διπλάσια αντιοξειδωτικά σε σχέση με το κανονικό σκόρδο ενώ οι ιδιότητες του στην καταπολέμηση ασθενειών είναι 7 φορές πιο ισχυρές σε σχέση με το κοινό σκόρδο. Ταυτόχρονα, το μαύρο σκόρδο μπορεί να μειώσει τον χρόνο που περνάς ένα κρυολόγημα κατά 61% ενώ μπορεί να κάμψει τις λιγούρες για κάτι γλυκό αμέσως, διώχνοντας ταυτόχρονα και το φούσκωμα!

 

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …