Παρασκευή , Φεβρουάριος 15 2019
Home / Δίαιτα / ΟΔΗΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Οι συνήθεις λοιμώξεις του ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς περιλαμβάνουν κυρίως τις λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος και τις γαστρεντερίτιδες.

Οι λοιμώξεις αυτές προκαλούν σημαντική αύξηση της νοσηρότητας και μειώνουν δραματικά όταν εμφανίζονται την ένταση της εορταστικής εμπειρίας.

Απλά μέτρα πρόληψης είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά.

•     Μην αμελείτε το καλό πλύσιμο των χεριών και των τροφίμων

•     Μην αμελείτε το καλό ψήσιμο των τροφών

•     Τα τρόφιμα δεν πρέπει να εκτίθενται στον αέρα, αλλά να συντηρούνται σωστά στο ψυγείο

•     Τα σκεύη που χρησιμοποιούνται κατά την κοπή και την προετοιμασία του ωμού κρέατος και των ψαριών πρέπει να πλένονται καλά με καυτό νερό και σαπούνι

loading...

•     Σερβιριστείτε ή δυνατόν άμεσα μετά την τοποθέτηση των εδεσμάτων στο μπουφέ

•     Η άσκοπη λήψη αντιβιοτικών πρέπει να αποφεύγεται γιατί καταστρέφει ωφέλιμα μικρόβια του εντέρου που προστατεύουν από επικίνδυνα παθογόνα.

Το καλό και συχνό πλύσιμο των χεριών έχει ζωτική σημασία ιδιαίτερα πριν το φαγητό, μετά την αφόδευση, μετά από χειραψίες. Οι κανόνες της ορθής πλύσης των χεριών περιλαμβάνουν την χρήση καλού αντισηπτικού σαπουνιού που πρέπει να τοποθετείται σε όλη την επιφάνεια των παλαμών και των καρπών, περιλαμβανομένης της ραχιαίας επιφάνειας των δακτύλων.

Τα χέρια πρέπει , σε όλη την επιφάνεια, χωρίς να αμελούνται τόσο οι πτυχές ανάμεσα στα δάκτυλα, όσο και η περιοχή κάτω από τα νύχια. Στη συνέχεια ξεπλένεται με άφθονο νερό και στεγνώνετε με καθαρή πετσέτα ή ξηρό αέρα air dry.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …