Τρίτη , Δεκέμβριος 12 2017
Home / Μαγειρική / Γλυκά / Ξυλάκι γρανίτα από ροδάκινο και μάνγκο!

Ξυλάκι γρανίτα από ροδάκινο και μάνγκο!

ΥΛΙΚΑ

  • 3 μέτρια ώριμα ροδάκινα κομμένα στη μέση και λιωμένα & 1 ολόκληρο κομμένο σε κυβάκια
  • 1 καλά γινωμένο μάνγκο
  • Το χυμό από 1 λεμόνι
  • ¼ του φλιτζανιού χυμό ροδάκινο
  • ¼ του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 3-4 κλωναράκια αρμπαρόριζα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

loading...
  • Λιώσε τα ροδάκινα σε ένα μπλέντερ και μετάφερέ τα σε ένα μπολ. Κάνε το ίδιο με την παπάγια
  • Βάλε σε ένα κατσαρολάκι το χυμό λεμόνι, το χυμό ροδάκινο και τη ζάχαρη και ανακάτεψε καλά να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει μια ελαφριά βράση. Πρόσθεσε την αρμπαρόζιζα και άφησε σκεπασμένο με πετσέτα για 10′ λεπτά να αφήσει τα αρώματά της.
  • Βάλε τους χυμούς με τη ζάχαρη στον πουρέ ροδάκινου-μάνκγο και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός. Πρόσθεσε τώρα τα κοματάκια ροδάκινου και ανακάτεψε να πάνε παντού
  • Μοίρασε το μοίγμα σε μικρά πλαστικά ποτηράκια μιας χρήσης.
  • Άφησε τα στην κατάψυξη για μια ώρα περίπου και πρόσθεσε τα ξυλάκια στη μέση. Άφησε για άλλη μια ώρα

Αξίζει να δείτε...

Καρυδόπιτα

Συστατικά Για το σιρόπι 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 400 ml νερό ½  λεμόνι 1 στικ ...