Πέμπτη , Δεκέμβριος 14 2017
Home / Διατροφή & Υγεία / Ξινό αλλά θαυματουργό το κράνμπερι!

Ξινό αλλά θαυματουργό το κράνμπερι!

Οι κατακόκκινοι αυτοί καρποί που στολίζουν γλυκά και σαλάτες και γίνονται μαρμελάδα και χυμός μπορεί να ανοίξουν νέους δρόμους στη βιομηχανία φαρμάκων, δείχνει νέα έρευνα.

Πιο συγκεκριμένα, συστατικά, τα οποία βρίσκονται στον χυμό των αγαπημένων μας κράνμπερι, θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία νέων αντιβιοτικών, καθώς φαίνεται να μπλοκάρουν τις βακτηριακές λοιμώξεις.

loading...

Tα συστατικά αυτά, στα οποία αναφέρονται οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, είναι τα γνωστά φλαβονοειδή, που φαίνεται να περιορίζουν την ικανότητα του βακτηρίου E.coli να προκαλεί μόλυνση. Το παραπάνω βακτήριο, αν και συχνά συνδέεται με τροφικές δηλητηριάσεις, έχει πολλά στελέχη και ευθύνεται για πολλά είδη λοιμώξεων, ανάμεσά τους και αυτές του ουροποιητικού.

Η καθηγήτρια Terri Camesano δήλωσε ότι «με την εμφάνιση των μικροβίων που είναι ανθεκτικά στα σύγχρονα αντιβιοτικά, ο καλύτερος τρόπος για να τα αντιμετωπίσουμε είναι η βαθύτερη κατανόηση των μηχανισμών της βακτηριακής λοίμωξης, ώστε να βρεθούν νέοι πιθανοί στόχοι για τα αντιβιοτικά».

 

Αξίζει να δείτε...

Γλυκοπατάτα η ισχυρή!! 8 λόγοι για να την εντάξεις στη διατροφή σου.

Οι γλυκοπατάτες είναι ένα τρόφιμο πολύ υγιεινό, που μπορεί κανείς να βρει εύκολα όλο το ...