Πέμπτη , Οκτώβριος 19 2017
Home / Διατροφή / Νόστιμα γεμιστά με αναποφλοίωτο ρύζι 
(c) All rights reserved

Νόστιμα γεμιστά με αναποφλοίωτο ρύζι 

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

  • 3-4 ντομάτες μέτριες στρογγυλές
  • 3-4 πιπεριές πράσινες και κόκκινες
  • 3-4 κολοκυθάκια
  • 1 καρότο μεγάλο ψιλοτριμμένο
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοτριμμένα
  • 1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σουπ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή ντομάτα πολτοποιημένη (για το μίγμα της γέμισης)
  • 1 μεγάλη ντομάτα πολτοποιημένη για από πάνω
  • 1 κολοκυθάκι ψιλοτριμμένο
  • 4- 5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο για από πάνω
  • 1 φλιτζ. τσαγ. αναποφλοίωτο ρύζι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1.  Κόψε ένα  «καπελάκι» από τις ντομάτες και  με ένα κουταλάκι αφαίρεσε με προσοχή τη σάρκα τους. Ψιλόκοψέ τη σε ένα μπολ, αλάτισε ελαφρά και άσε στην άκρη. Άνοιξε και άδειασε και τα κολοκυθάκια και πρόσθεσε τη σάρκα που αφαίρεσες στο μπολ με τη σάρκα της ντομάτας επίσης ψιλοκομμένη. Άνοιξε και πλύνε και τις πιπεριές αφαιρώντας τους σπόρους και τις ίνες από το εσωτερικό τους.

loading...

Ρίξε μέσα σε κάθε άδειο λαχανικό λίγο αλάτι και γύρισέ τα ανάποδα να στραγγίσουν τα υγρά τους.

2. Σε μια ευρύχωρη λεκάνη ρίξε το ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, το καρότο, το κολοκύθι, το δυόσμο και τον μαϊντανό, το ρύζι και λίγο αλατοπίπερο.

3. Ανακάτεψε το μείγμα με το χέρι πολύ καλά. Γέμισε τα λαχανικά μέχρι πάνω και κλείστα με το καπάκι που είχες αφαιρέσει στην αρχή.

4. Βάλε τα λαχανικά σε ένα ταψί. Ξύσε από πάνω μια μεγάλη ντομάτα, περίχυσε με το ελαιόλαδο και ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό και βάλε το ταψί στο φούρνο. Ψήσ’ τα  σκεπασμένα στους 150 βαθμούς για μισή ώρα. Αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και άσε τα λαχανικά να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά για 20 ακόμα λεπτά. Σέρβιρε το φαγητό χλιαρό.

 

Καλή όρεξη!

Αξίζει να δείτε...

Κοχύλια με πέστο

Συστατικά 1 ολόκληρη μικρή κολοκύθα γύρω στο 1,5 κιλό ελαιόλαδο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 250 γρ. ...