Παρασκευή , Δεκέμβριος 15 2017
Home / Δίαιτα / Νιόκι πατάτας με πέστο αλά Genovese

Νιόκι πατάτας με πέστο αλά Genovese

Μερίδες:4-6

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 60 λεπτά

Συστατικά:

Για τα νιόκι

1 κιλό πατάτες

250 γρ. αλεύρι

1 ολόκληρο αβγό

αλάτι

Για το πέστο

2 κ.σ κουκουνάρι

1-2 σκελίδες σκόρδο

1 ματσάκι βασιλικός

6 κ.σ. ελαιόλαδο

λίγο αλάτι

½ φλ. πεκορίνο και ½ φλ. παρμεζάνα

Οδηγίες:

Για το πέστο

  1. Χτυπάμε στο μπλέντερ το κουκουνάρι, το σκόρδο και το βασιλικό, ρίχνοντας σιγά-σιγά το λάδι, μέχρι να γίνουν κρέμα.
  2. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τα τριμμένα τυριά.

Για τα νιόκι

loading...
  1. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τις ξεφλουδίζουμε, τις πολτοποιούμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Προσθέτουμε το αβγό και τα 2/3 από το αλεύρι.
  4. Δουλεύουμε τη ζύμη γρήγορα με τα χέρια, ώστε να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά μαζί.
  5. Πλάθουμε ένα κορδόνι διαμέτρου περίπου 2 εκατοστών. Μετά κόβουμε μικρούς κυλίνδρους μήκους 2-3 εκατοστών.
  6. Ρίχνουμε τα νιόκι σε νερό που βράζει  και τα αφήνουμε  περίπου 2-3  λεπτά.
  7. Τα βγάζουμε προσεκτικά με μια τρυπητή κουτάλα και τα σερβίρουμε με τη σάλτσα πέστο .

 

Αξίζει να δείτε...

Ευκολοι κουραμπιέδες

Τι χρειαζόμαστε: Mείγμα 1: 125 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο 125 γρ. βούτυρο γάλακτος 50 γρ. αμύγδαλα ...