Πέμπτη , Οκτώβριος 18 2018
Home / Διατροφή / Νικήσετε το χρόνο με σωστή διατροφή

Νικήσετε το χρόνο με σωστή διατροφή

Βιταμίνη C, βιταμίνη Ε και β-καροτίνη αποτελούν τα τρία βασικά αντιοξειδωτικά. Ποιοί είναι όμως οι πιο σημαντικοί τους «εκπρόσωποι»;

Ακτινίδιο
Εκτός του ότι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Ε, έχει διπλάσια ποσότητα βιταμίνης C από ένα πορτοκάλι. Μόνο ένα σάς εξασφαλίζει το 40% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης βιταμίνης C, που είναι σημαντική για την ανανέωση των κυττάρων περιορίζοντας τα προβλήματα που έρχονται με το πέρασμα του χρόνου. Έρευνα του Πανεπιστημίου του Cambridge αναφέρει ότι η βιταμίνη C μειώνει τη θνησιμότητα από διάφορα αίτια, συμπεριλαμβανομένων του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

loading...

Αβοκάντο
Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε ποτάσιο, που μειώνει την αρτηριακή πίεση και την πιθανότητα καρδιακής προσβολής. Είναι επίσης πλούσιο σε μονοακόρεστα οξέα που μειώνουν τη χοληστερίνη και είναι η πιο πλούσια πηγή βιταμίνης Ε, γνωστής για τις αντιγηραντικές της ιδιότητες.

Σπανάκι
Περιέχει πολλά μεταλλικά στοιχεία και αντιοξειδωτικά, αλλά και β-καροτίνη, η οποία επιβραδύνει την ανάπτυξη πολλών τύπων καρκίνου και δυναμώνει τα οστά, τα δόντια, την επιδερμίδα και τα ούλα. Προλαμβάνει επίσης τα προβλήματα όρασης, μια από τις βασικότερες συνέπειες του γήρατος. Μάλιστα, ένα διαιτολόγιο πλούσιο σε β-καρoτίνη μειώνει την πιθανότητα για καταρράκτη, ένα πρόβλημα που αφορά κάθε άνθρωπο άνω των 75 ετών.

Το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και περιέχει διπλάσια βιταμίνη C από το πορτοκάλι.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …