Κυριακή , Ιούλιος 22 2018
Home / Δίαιτα / Να φάει το παιδί μου όλο το Πασχαλινό αυγό;

Να φάει το παιδί μου όλο το Πασχαλινό αυγό;

Μπορεί να κάνει κακό στο παιδί μου εάν φάει ολόκληρο το σοκολατένιο αυγό; Η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να επηρεάσει μακροπρόθεσμα το βάρος του παιδιού σας, αλλά και την υγεία των δοντιών του. Σίγουρα η περιστασιακή κατανάλωση κάποιου γλυκού δεν βλάπτει το μικρό σας, ούτε επιβεβαιώνεται επιστημονικά πως μπορεί να το κάνει υπερκινητικό. Εάν ένα παιδάκι καταναλώσει απότομα μεγάλη ποσότητα ζάχαρης μπορεί να εμφανίσει γαστρεντερικές διαταραχές ή να συνηθίσει στην καθημερινή κατανάλωση σοκολάτας. Θυμηθείτε πως δεν γεννιόμαστε με την ανάγκη να τρώμε γλυκά, αλλά η γλυκιά γεύση είναι επίκτητη.

Πόσο σοκολάτα να φάει την ημέρα το παιδί μου; Υπάρχουν πια σαφείς κατευθύνσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), πως η ημερήσια κατανάλωση ζάχαρης στα παιδιά και τους ενήλικες δεν πρέπει να υπερβαίνει το 10%των θερμίδων. Άρα για ένα παιδί δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 60- 80 περίπου θερμίδες ή το ένα σπιρτόκουτο σοκολάτας. Μελέτες όμως έχουν δείξει πως η στέρηση μπορεί να οδηγήσει τα παιδιά σε συνεχή αναζήτηση τους συγκεκριμένου εδέσματος.

loading...

Πώς να ‘’ξεφορτωθείτε’’ το αυγό; Είναι πολύ δύσκολο να ξεγελάσετε το παιδί σας και σίγουρα δεν σας πηγαίνει η καρδιά να του κρύψετε το Πασχαλινό αυγό, και μαζί με αυτό να μειώσετε και τη χαρά του. Για το λόγο αυτό βρείτε τρόπους να αξιοποιήσετε το αυγό σε συνταγές. Μπείτε στην κουζίνα με το παιδί σας και ετοιμάστε ένα σοκολατένιο κέικ για όλη την οικογένεια, σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς ή fondue σοκολάτας με φρούτα. Επίσης εξηγήστε στο παιδί σας την έννοια του ‘’μοιράζομαι’’ προτρέποντάς το να δώσει κομμάτι από το αυγό σε εσάς ή στους φίλους του.

Το Πάσχα δεν είναι μόνο το αυγό, αλλά και αυτό είναι απαραίτητο! Γι αυτό φροντίστε το παιδί σας να το απολαύσει με μέτρο.

Αξίζει να δείτε...

Σνακ για τα μωρά!

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλές μητέρες είναι το πώς θα εξασφαλίσουν την ποικιλία στη διατροφή …