Τρίτη , Ιούλιος 17 2018
Home / Μαγειρική / Γλυκά / Μπουγατσάκια ευκολα και γρήγορα για ένα διαφορετικο χριστουγεννιάτικο πρωινό!

Μπουγατσάκια ευκολα και γρήγορα για ένα διαφορετικο χριστουγεννιάτικο πρωινό!

Περιγραφή

Πρόκειται για ατομικά μπουγατσάκια, πανεύκολα και πεντανόστιμα. Άσε που τα πιτσιρίκια τρελαίνονται. Ιδανικά και για μπουφέ, αλλά και για… ξαφνικούς επισκέπτες!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας (2 φύλλα δηλαδή)
  • 2 κούπες φρέσκο γάλα (κατά προτίμηση ελαφρύ 2%)
  • 1/2 κούπας ζάχαρη
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1/4 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 βανίλια
  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και τους κρόκους αυγών.
  2. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
  3. Μόλις πάρουν βράση κι αρχίζει να κοχλάζει, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα περίπου.
  5. Ανοίγουμε την μία σφολιάτα, προσθέτουμε λίγο αλεύρι και απλώσουμε για να ανοίξει λίγο ακόμα και να την στρογγυλέψουμε όσο μπορόυμε.
  6. Την κόβουμε σε οκτώ τρίγωνα τεμάχια, όπως την πίτσα.
  7. Βάζουμε σε κάθε τρίγωνο από μια κουταλιά κρέμα και τυλίγουμε, όχι πολύ σφιχτά, ώστε να πάρουν το σχήμα του κρουασάν.
  8. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο.
  9. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα πάνω στη λαδόκολλα.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220°C για 15-20′.
  11. Αφού κρυώσου, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε!

Αξίζει να δείτε...

Γιορτές, κιλά και παιδί. Πως μπορεί να χάσει τα κιλά των γιορτών το παιδί μου;;

Τις περισσότερες φορές μαζί με τις διακοπές του σχολείου, την ξεκούραση και τον Άγιο Βασίλη …