Σάββατο , Νοεμβρίου 18 2017
Home / Διαιτολόγοι - Διατροφολόγοι / Μπισκότα με χαλβά

Μπισκότα με χαλβά

Συστατικά
  • 200 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. χαλβά Όλυμπος βανίλια
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ κ.γ. κανέλλα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε την μαργαρίνη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει καλά.
  • Προσθέτουμε τον χαλβά τον οποίο τον έχουμε σπάσει με τα χέρια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα δύο μείγματα.
  • Αφαιρούμε απο τον κάδο το ζυμάρι και τυλίγουμε καλά με μεμβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στον αέρα.
  • Χωρίζουμε το μείγμα σε 30 ίσα κομμάτια (30 γρ. ) και τα τοποθετούμε σε ταψιά στα οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για περίπου 12-15 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
  • Διατηρούμε σε αεροστεγές βάζο μέχρι και μια εβδομάδα.

Αξίζει να δείτε...

Το Σωστό Πρωινό

Για να το πετύχεις αυτό, έχε υπόψη σου τρεις κατηγορίες τροφών: 1. Ολικής αλέσεως υδατάνθρακες ...